Az utolsó percekben szerezte meg a győztes gólt a Haladás

Székely Zoárd 2020-10-25 19:03:00
Megvan a 3 pont a szombathelyieknek.

A Szombathelyi Haladás sok helyzetet kidolgozva idegenben 1-0-ra verte a Kolorcity Kazincbarcikát, írja a haladas.hu.

Kazincbarcika SE – Szombathelyi Haladás 0–1 (0–0)


Kolorcity Aréna, 350 néző. Vezette: Kovács Imre (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel)
Kazincbarcika: Szemerédi – Farkas A. , Fótyik, Dávid Z., Majzik – Oldal, Tóth B., Oltean (Kelemen, 64.), Tóth L., Toma – Kovác (Borbély B., 64.) Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Szombathelyi Haladás: Verpecz – Mocsi, Devecseri, Németh Milán – Tóth D., Holdampf, Csilus T., Kiss B., Debreceni – Medgyes Z., Jancsó (Németh Márió, 61.) Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Tóth Barna (88.)

Valamivel a szombathelyiek kezdték aktívabban a mérkőzést, enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki. Az első komoly helyzet mégis a hazaiak előtt adódott, de Kovác tíz méterről, akrobatikus mozdulattal alig lőtt a bal sarok mellé. A folytatásban is a Haladás irányította a játékot, az ezúttal tiszta feketében futballozó vasi együttes különösen a bal oldalon vezetett veszélyes támadásokat. Nem sokat teketóriáztak, gyorsan felértek a kazincbarcikai tizenhatosig a vendégtámadók. A hazaiak ugyan ritkán jutottak el Verpecz kapujáig, ám akkor rendre kalamajkát okoztak. A félidő hajrája is a szombathelyieké volt, rendre a hazaiak kapuja előtt pattogott a labda. Ám a vendégek csak lövőhelyzetekig jutottak, Szemerédinek nem akadt nagy védenivalója.  A döntetlen megfelelt az első félidő képének.

Szünet után is a vendégek voltak akítvabban és ekkor már jöttek a nagy helyzetek is,  rövid idő alatt két gólt is szerezhettek volna. Megélénkült a meccs, a játék teljesen áttevődött a kazincbarcikai térfélre. A szombathelyiek ügyesen adogattak, különösen Kiss Bence volt elemében, szinte valamennyi akcióban bent volt a középpályás. A vendégek egymásután dolgozták ki helyzeteiket, a csereként beállt Németh Márió kétszer is betalálhatott volna. Nyomott, ment előre a Haladás, a Kazincbarcika csak védekezett. Míg a vendégek egyértelműen a három pontért hajtottak, addig a hazaiak láthatóan tökéletesen elégedettek voltak a döntetlennel is. Aztán a csereként beállt Tóth Barna megszerezte a Haladásnak a vezető, majd mint pár perccel később kiderült, győztes gólt.

A Haladás szinte végig uralta a játékot, különösen a második félidőben volt nyomasztó a vasi csapat fölénye. A zöld-fehérek megérdemelten nyertek – a helyzetek és a játék képe alapján akár nagyobb is lehetett volna a különbség.

 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.