Az utolsó negyedben csodát tett a Körmend

Varga Mátyás 2020-01-04 20:11:00
Az OSE közel volt egy hatalmas bravúrhoz.
OSE Lions - Egis Körmend 71-72 (23-9, 18-19, 18-17, 12-27)


Bajnokság, 14. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Játékvezető: Földházi T., Minár L., Lengyel Á. (Bodrogváry I.)

OSE Lions: Abell 4,Washington 14,Mohácsi 3/3, Bozsovics 14/3,Hayes 12. Cserék: Illés 7/6, Rizvic 9, Demeter 6, Zsiros -, Garamvölgyi 2.

Egis Körmend: Turner 30/6, Edwards 13/6,Takács -,Varnado 6,Taylor 9. Cserék: Ferencz 8/6, Kastrati 5, Durázi 1.


Kis késéssel kezdődött a mérkőzés, mert mindkét csapat piros mezben volt, aztán végül a hazaiak engedtek a divatból, és már fekete mezben szerezték meg az első támadás lehetőségét, de Abell dobása rövid volt - írja a bb1.hu. Hibáztak a vasiak is, így Mohácsi triplája volt a piros-fekete rangadó első kosara. Rontott kísérletek után Taylor talált be a másik oldalon. Két perccel később azonban már időt kellett kérnie a  vendégeknek, miután 9-2-re elhúzott az OSE. Hayes nagyon jól játszott a folytatásban is, nyolc pontnál járt, amikor az Oroszlány már kilenc ponttal vezetett. Bozsovics és Illés hajrában dobott triplái után, tíz pont feletti előnyt harcolt ki a hazai csapat. 23-9.

Illés triplájával folytatódott a mérkőzés, míg a vendégek első kosarát Kastrati szerezte ebben a negyedben. A hazaiak hihetetlen nagy kedvvel játszottak, a szemmel láthatóan megilletődött Körmend ellen. Állandósult a tizenöt pontos előnyük, ráadásul Rizvic is elkezdte a pontgyártást.  Az OSE 35-24-es állásnál kért időt, Sebastjan Krasovec igyekezett megállítani a magára találó vasiakat. Ferencz duplája “vitte” tízen belülre a vendégeket, de Rizvic azonnal válaszolt, így maradt a lélektani határ. 41-28.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe. A Körmend, ahogy elkapta a fonalat, az OSE mindig merített valahonnan erőt, hogy visszaverje a támadást. A negyed végére aztán Turner begyújtott a rakétákat, a tőle jövő pontok után – két perccel a negyed vége előtt – hétre olvadt az oroszlányiak előnye. Demeter dobta a következő kosarat, Kastrati rontott kísérlete után, Rizvic is betalált a vonalról.  59-45.

A Körmend – bajnokesélyeshez méltó módon – nem adta fel, de az Oroszlány nagyon jól kosarazott. Bozsovics, Washington fantasztikusan játszott, míg a másik oldalon Turner nőtt fel a feladathoz. Ennek ellenére fordítani tudtak a vasiak. Harminc másodperccel a vége előtt, egyenlítettek, majd egy büntetővel a győzelmet is megszerezték. Edwards nagy pillanatai voltak ezek.

Szólj hozzá!

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.