Fotó: Szőke Péter, BM OKF

Az ország legerősebb tűzoltói versenyeztek egymással a hétvégén Bükön

ugytudjuk.hu
2019. július 1. hétfő, 09:11
Sőt. Lengyel, román, szlovák, cseh és német versenyzők is érkeztek a versenyre.

Az ország legerősebb tűzoltójának viadalát június 28-án és 29-én tartották Bükön, a gyógyfürdő előtti parkolóban. A kétnapos a TFA HUNGARY-Bük versenyre az ország minden részéről érkeztek tűzoltók, de a küzdelemben részt vettek lengyel, román, szlovák, cseh és német versenyzők is.

 

 

Mindenki egységben szurkolt társáért vagy ismerőséért, aki a legjobbat hozta ki magából, hogy az övé legyen a legerősebb, legkitartóbb tűzoltónak járó díj.

 

A két nap tizenkét próbája alapján a harminc év alattiaknál férfi kategóriában Lukasz Kotarski, Lengyelország versenyzője bizonyult a legjobbnak. A harminc és negyven év közöttiek versenyét Marcin Zdzieblo, Lengyelország indulója nyerte, a negyven pluszosoknál pedig Ugranyecz Miklós, a Zalaszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület indulója futotta a legjobb időt.

 

 

A női indulók között a harminc év alattiak versenyében első helyezést Istványi Nóra tű. főhadnagy, az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság indulója nyerte el, míg a harminc és negyven év közöttiek versenyében dr. Kocsis Katalin Dorottya, a Kemendollári Önkéntes Tűzoltó Egyesület indulója bizonyult a legjobbnak. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Csernák Zsolt tű. főtörzsőrmester, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója nyerte el. Az abszolút kategóriában legjobban teljesítő magyar versenyző ifj. Bodó László, a Kötél Egyesület indulója lett, így ő vehette át a vándorkupát.

 

(via Katasztrófavédelem)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás