Az online térbe költözik a Herényiek Háza is

Fehér Buda 2020-04-04 13:03:00
A Herényi Kulturális és Sportegyesület széles, online palettát nyit az otthonmaradók számára, kulturális, sport, kertészeti és életmóddal kapcsolatos területeken.

A negyed évszázada megalakult egyesület, a Herényi Kulturális és Sportegyesület életében is volt néhány válságos időszak, melyet összefogással, a közösség erejével mindig sikerült áthidalni. Az egyesület hitvallása továbbra is az, hogy az előttünk álló akadályok együttműködéssel, egymást segítve hatékonyan megoldhatók! - írja az egyesület a közleményében.

Ennek szellemében több olyan, online elérhető programot indít #onlineherény néven, amely a Maradj otthon! kampányhoz kapcsolódva valamennyi korosztály számára, a Herényiek Háza szellemiségét követve igyekszik tartalmasabbá tenni a karanténban töltött napokat.

Március végén sikeresen elindította az egyesület a több ezer percből álló videós archívumának feldolgozását és közlését: májusig több, mint félszáz videón keresztül mutatja be a huszonötéves egyesület eddigi programjait, több előadást és beszélgetést pedig teljes egészében visszanézhetnek az érdeklődők.

Az egyesület szintén ezres nagyságrendű képarchívuma sem marad fiókban: a videókhoz hasonlóan folyamatosan felidézi a szervezet az elmúlt évtizedek emlékezetes programjait, eseményeit is.

Bár az idei, 2020-as Herényi Virágút elmarad, a virágút közönségének nem kell hiányolni a növényeket: több kezdeményezés is indul az idei rendezvény online térben történő megjelenítésére, ennek első elemei a videós, kertészeti workshopok lesznek. Az április elejétől elérhető, a Herényi Virágút kertészeinek közreműködésével készülő videós tartalmakat a Virágút és a Herényiek Háza Facebook oldalán találhatják meg az érdeklődők.

Több, más videós tartalommal is készül a Herényi Kulturális és Sportegyesület: sportolással, életmóddal, irodalommal kapcsolatos anyagokat is készít a szervezet, emellett a városrész és az egyesület történetét bemutató kisfilmek előkészítése is megkezdődött.

A következő hetekben felhívásokkal kívánja még interaktívabbá tenni az otthonlétet az egyesület: költészet napjára valamint húsvétra várja az alkotásokat és pályaműveket a Herényiek Háza.

1. felhívás

"Ha ételről van szó, nincs olyan, 
hogy "rossz étel" vagy "jó étel". 
A változatosság a lényeg! "
(Yvonne Kort)
KÉSZÜLJÜNK A HÚSVÉTRA!  
Neked mi a kedvenc ünnepi ételed? Írd meg a receptjét az info@herenyiek.hu e-mail címre, hogy mások is elkészíthessék! A receptet a Herényiek Háza Facebook-oldalán tesszük közzé. A receptet fotóval, videóval is illusztrálhatod!
- A felhívás a Herényiek Háza Facebook-oldalán is megtalálható.
- A recepteket a hozzászólásokban is várjuk, fotóval és/vagy videóval.

2. felhívás

"Adni azt jelenti, hogy hidat versz magányod szakadéka felett." 
(Antoine de Saint-Exupéry)
KÉSZÜLJÜNK A HÚSVÉTRA!  
Készíts  ajándékot saját kezűleg! Ha elkészültél mutasd meg nekünk, hogy mások is készíthessenek hasonlót! Küldd el az ajándékról készült fotódat az info@herenyiek.hu e-mail címre! Videóval is illusztrálhatod a készítést! Az alkotást a Herényiek Háza Facebook-oldalán tesszük közzé.
- A felhívás a Herényiek Háza Facebook-oldalán is megtalálható.
- Az ajándékról készült fotót és/vagy videót a hozzászólásokban is várjuk.

3. felhívás

RÍMELJ  VELÜNK!
KÖZÖSSÉGI, ONLINE VERSMONDÁS a Magyar Költészet Napja alkalmából
A Magyar Költészet Napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük.
A virtuális világ segítségével mondjuk el közösen, a 2020 márciusában Kuntár Lajos Sajtó-díjjal kitüntetett vasi kortárs költőnk, Tóthárpád Ferenc TAVASZ, TAVASZ című versét!
CSATLAKOZZ A KEZDEMÉNYEZÉSÜNKHÖZ!
Bővebb információ, jelentkezés április 6-ig:
+36-30-5858-322, kriszta.nagy.vasicivil@gmail.com 

 

Fotó: Herényiek Háza / Facebook

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.