Forrás: youtube.com

Az önkormányzatban kapott állást a tanítványával viszonyt folytató volt körmendi alpolgármester

Farkas Bazsi
2020. február 12. szerda, 11:27
Szabó Ferenc a város kulturális életéért felel jelenleg.

2018-ban nagy port kavart az az ügy, amiben az akkori körmendi alpolgármester az 56 éves Szabó Ferenc (KNDP) és tanítványa, egy 16 éves diáklány volt a főszereplő. Szabó ugyanis a lány tanára volt, kettejük között pedig szerelmi viszony szövődött. 

 

Az ügy kirobbanása után Szabó lemondott alpolgármesteri posztjáról, kilépett a pártból is, a lány szülei feljelentést tettek, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pedig nyomozást kezdett, amit befejezve át is adott a Körmendi Járási Ügyészségnek. 

 

A gyanú kiskorú veszélyeztetése volt, ám később az ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást

 

A szerelmi történet akkor úgy ért véget a nyilvánosság előtt, hogy a pár úgy nyilatkozott, amint a lány betölti a 18. életévét, össze fognak házasodni.

 

Hogy a frigyből lett-e valami nem tudni, az azonban biztos, hogy Szabó kezét végül nem engedte el teljesen a körmendi fideszes városvezetés. Most úgy értesültünk, hogy Szabó Ferencet nevezte ki Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester a város kulturális életének felelőséért. 

 

Hogy pontosan mi Szabó beosztása, munkaköre és mindezért mennyi fizetést kap azt emailben kérdeztük meg a polgármestertől, amint kapunk választ ígérem, jelentkezni fogunk. 

 

Frissítés

Cikkünk megjelenése után nem sokkal kaptunk is választ Bebes Istvántól, aki azt írja, hogy a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatalban, mint minden hivatalban a mindenkori jegyző látja el a munkáltatói feladatokat. A munkatársak kiválasztása nem a polgármester hatásköre és feladata. Azt tanácsolja, hogy kérdésünkkel forduljunk a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjéhez!

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás