Fotó: Pixabay

Az LMP nem támogatja az euró azonnali bevezetését

ugytudjuk.hu
2019. december 2. hétfő, 14:58
Igazából örülnek, hogy a Párbeszéd visszavonta a javaslatát.

Nemrég érkezett szerkesztőségünkbe az LMP sajtóközleménye, amiben arra reagálnak, hogy a Párbeszéd visszavonta az euró azonnali bevezetéséről szóló javaslatát. A közleményt most változtatás nélkül közöljük:

 

Mivel az LMP nem támogatja az euró azonnali bevezetését, üdvözöljük, hogy a Párbeszéd frakció visszavonta "az euró magyarországi bevezetésének előkészítéséről" című javaslatának tárgysorozatba-vételét.

 

Álláspontunk szerint az euró bevezetése óta eltelt majdnem két évtizedben beigazolódott, hogy az euróövezet nem felel meg az ideális valutaövezet alapkritériumainak. A túl nagy gazdasági és szociális különbségek, valamint az euró-tagországok eltérő gazdasági ciklusai miatt az euró nem segíti elő a periféria integrációját, és gazdasági stabilitást sem jelent automatikusan. Ezért meggyőződésünk, hogy Magyarországnak jelenleg még nem érdemes csatlakoznia az euróövezethez.

 

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az erről szóló viták ne az érzelmi és szimbolikus dimenzióban történjenek: habár lényeges az euró bevezetésének kérdése és az erről szóló politikai viták, a népszavazási kezdeményezések vonatkozásában sokkal sürgetőbb és fontosabb a megfelelő kormányzati klímavédelmi intézkedések meghozatalát hangsúlyozni. Hiszen Magyarország zöld pártjaként azoknak a képviseletét vállaltuk fel, akik szerint ma nincs fontosabb feladat, mint megóvni a jövőnket: a zöld népszavazási kezdeményezésünk is ezt szolgálja. 
 

LMP frakció

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás