Fotó: Farkas Bazsi

Az LMP és az Éljen Szombathely intenzív faültetést is megfogalmazott választási programjában

Farkas Bazsi
2019. július 10. szerda, 21:53
Nem jár a képviselőknek a cukros üdítő! 

FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS
MEGRENDELŐ: MOMENTUM MOZGALOM

Németh Ákos a párt Vas megyei elnöke már, mint országos elnökségi tag is bemutatkozott a sajtó előtt. Németh elmondta, hogy a párt új elnökségének az a szándéka, hogy szervezetileg rendbe rakja az LMP-t.

 

Rövid célként annyit fogalmazott meg, hogy szeretnék megmutatni miért van LMP-s képviselőkre szükség az ősszel felálló új önkormányzatban.

 

Horváth Zoltán az LMP Vas megyei elnökségének tagja azzal folytatta, hogy apró lépéseket már tettek azért, hogy Szombathely egy zöldebb város legyen. A Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságában elfogadták azt a javaslatot, amivel a bizottsági ülésen a cukros üdítőket csapvízre cserélték. Ezt aztán a közgyűlés is átvette. Ez Horváth szerint egyrészt azt jelképezi, hogy a bizottsági tagoknak és a képviselőknek sem jár kivételetés, hiszen egyetlen munkahelyen sem jár a dolgozóknak üdítő. Másrészt pedig a környezet terhelését csökkentik azzal, hogy nem termelnek üres palackokat. 

 

Sok kis tétek végül egy naggyá áll össze - összegzett a politikus.

 

Aki azzal folytatta, hogy Szombathely csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez, ami egy zöld irányvonalat szab a városnak, és projektek kivitelezéséhez pénzt is lehet nyerni.

 

Az LMP-és politikusok hangsúlyozták, az Éljen Szombathellyel közösen alkotott városvezetői programjuk egyik pontja intenzív faültetés lesz. 
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás