Az LMP és a Jobbik is támogatja a rabszolgatörvény hatályon kívül helyezését

Farkas Bazsi 2019-01-24 17:52:00
Demeter Márta szerint emelni kell az illetményalapot.


Demeter Márta és Keresztes Lóránt az LMP parlamenti képviselői tartottak ma sajtótájékoztatót Szombathelyen. Keresztes azzal kezdte, hogy Ungár Péter képviselőtársa, Bana Tibor jobbikos képviselő támogatásával kezdeményezni fogja a Parlamentben a rabszolgatörvény visszavonását. Ezt egyébként mind az LMP, mind pedig a Jobbik frakció támogatja. 

Keresztes szerint az elmúlt hetek tüntetései azt mutatják, hogy az emberek nem értenek egyet a törvénnyel és azt vissza kell vonni. 

A képviselő szerint az emberek jobb megélhetését nem túlóráztatással, hanem a bérek növekedésével lehet elérni. Véleménye szerint ennek a kiharcolásában segítségükre kell, hogy legyenek a szakszervezetek. Az Audi egy hetes sztrájkja is azt mutatja, hogy összefogással komoly eredményt lehet elérni. Továbbá hangsúlyozta, hogy minden egyes ilyen esetben, amikor egy céget a dolgozók elégedetlensége miatt anyagi hátrányt ér, az egyedül Orbán Viktor és kormánya felelőssége. 

Demeter Márta azzal folytatta, hogy ha nem változik a helyzet, akkor március 14-től a közszolgálati dolgozók sztrájkjára is számítani lehet. A képviselő hangsúlyozta, hogy ezen a területen is tisztességes bér kell a dolgozóknak biztosítani. Az emberek túl vannak hajszolva, ezt mutatják az elmúlt időszakban megnövekedett munkahelyi balesetek is. Demeter azt mondta, hogy a szakszervezetekkel együtt nekiálltak kidolgozni egy új munka törvénykönyvét. 

Az LMP addig is bojkottot hirdet azok ellen a cégek ellen, amelyek alkalmazzák a 400 órás túlórát. Ha valamelyik munkavállaló jelenteni akarja, hogy az ő cége így tett, akkor azt anonim megteheti a www.lmp.hu-n. A párt minden olyan önkormányzatban kezdeményezi a túlóra ellehetetlenítését az önkormányzati cégeknél, ahol van képviselőjük.

Demeter kitért továbbá a illetményalapra. Elmondta, hogy ez jelenleg 38 ezer 650 forint, az LMP azt szeretné elérni, hogy ez 60 ezer forintra nőjön. Bár jelenleg a honvédelmi illetményalap a legmagasabb, még ez sem éri ezt az összeget, itt mindösszesen 44 ezer 600 forint. 


 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.