Illusztráció / fotó: Pixabay

Az interneten árult mindenfélét a szombathelyi férfi, de csak a pénzt tette el

Nagy Donát
2020. január 27. hétfő, 15:34
Hitelben is utazott a vádlott, persze ez sem volt igaz.

A Szombathelyi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2017 márciusától 2018 júliusáig terjedő időben 83 sértettnek okozott összesen 2.800.000 forintot meghaladó kárt - jelentette a Vas Megyei Főügyészség.

 

A vád szerint a vádlott különböző internetes portálokon hirdetett valótlanul hitelfelvételi lehetőségeket közvetítői díjért, valamint adott fel hirdetéseket álnéven, melyekben kedvező áron eladásra kínált különböző árucikkeket, elsősorban televíziókat, mosógépeket, hűtőszekrényeket, mobiltelefonokat, kártyaolvasókat, interaktív gyerekjátékokat, kávégépeket.

 

A vádlott a hirdetésre jelentkező sértettekkel megállapodott, hogy a közvetítői díj megfizetését követően intéz nekik hiteleket, vagy abban, hogy miután a megvásárolni kívánt termék vételárát a számlájára utalják, a jóváírást követően a megrendelt árut postázni fogja.

 

A vádlott a sértetteket tévedésbe ejtette, hitelközvetítői tevékenységet nem végzett, illetve a sértettek által megrendelt és kifizetett ingóságokat sem küldte meg nekik.

 

A vádlott a részére megfizetett összegeket felvette és a saját megélhetésére fordította.

 

A vádlottnak már a hirdetés feladásakor sem állt szándékában hitelközvetítést végezni, vagy a megrendelt árucikkeket megküldeni, a hirdetéseket csak azért tette közzé, hogy pénzhez jusson.

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség a más ügyben szabadságvesztését töltő, többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás