Az időskori demeciáról szól az idei év egyik legjobb horrorfilmje

Varga Mátyás 2020-07-24 19:52:00
Ha már ki vagy éhezve egy kis minőségi borzongásra, akkor a Relic pont rád vár.

Már jó pár éve rajongok a filmekért, amik remekül kirántanak a napok monotonitásából, hogy általuk pár órára egy teljesen új közegben érezhessem magam. Általában elég makacs vagyok néznivalók terén, ezért nagyon ritka az, amikor azonnal megnézek valamit. A múlt héten az egyik Facebookos csoportban viszont olyan remekül összefoglalta valaki a 2020-as Relic című horrort, hogy pár nap alatt meg is néztem.

Aki szereti az igazi, szinte zsigerekig hatoló horrort, az az elmúlt évtizedben valószínűleg frászt kapott a legújabb Annabelle-től vagy a Démonok között nyolcvanadik részétől. Egyre inkább divattá váltak ugyanis a jumpscare-ek, amik az ijesztegetést leginkább a búcsúkban látható, műanyag játékok szintjére degradálják. A Relic azonban ennél sokkal többről szól.

A sztoriba akkor kapcsolódunk be, amikor egy idős nő váratlanul eltűnik. A hölgy lánya és unokája másnap meg is érkeznek az üres házba, hogy ők is kutassanak kicsit a megpattant nagyi után. Három nap után azonban az öreg Edna visszatér, ami leginkább azért érdekes, mert semmire sem emlékszik az elmúlt 72 órából. És pontosan ez az, amire az egész filmet felfűzték, ugyanis ez az alig másfél órás alkotás az időskori demenciáról szól. Annyira fantasztikus könnyen érthető szimbólumokkal dolgozik a rendező, hogy attól leesett az állam.

Aki látta a 2017-es Aronofsky-féle anyám!-at, annak ismerős lesz a ház, ami ezúttal Edna fokozatos leépülését mutatja be. Amíg a The Platform egy vertikálisan jelenítette meg a társadalmi tagolódást, addig a Relic horizontálisan, végtelennek tűnő folyosókon mutatja be egy idős ember leépülését. Rejtélyes arctalan alakok, semmihez se köthető padlóropogások és egyre inkább penészedő falak pedig apró adalékokként járulnak hozzá ehhez a szellemi hanyatláshoz. 

Relic - Official Trailer I HD I IFC Midnight

Opening in theaters and VOD July 10 Directed by: Natalie Erika James Starring: Emily Mortimer, Robyn Nevin & Bella Heathcote RELIC tells the story of Edna (R...

Az Ednat alakító Robyn Nevint mindenképp ki kell emelnem, ugyanis remekül alakítja a feledékeny és sokszor szinte skizofrén nagymamát. Az unokáját és lányát alakító színésznők is hozzák a kötelezőt, de egyértelműen Robyn viszi a prímet. Ami viszont érdekes még a filmben, az az, hogy hiába van szinte mindenhol leírva műfaji besorolásként a horror, a Relic még drámai és thriller elemeket is magában hordoz.

Hiszen ki ne rettegne az időskorral járó leépüléstől. Ez a trió viszont egy remek kis koktélt alkot, ami után a minőségi borzongás kedvelői elégedetten nyalogathatják ujjaikat. A történet lezárása pedig hibátlan, de erről már tényleg nem árulok el többet, mivel remélhetőleg felkeltettem annyira az érdeklődésedet, hogy te is megnézd ezt az ausztrál csodát. 

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.