Az amerikai titkosszolgálat akár erővel is eltávolíthatja Trumpot a Fehér Házból, ha a jelenlegi elnök veszít Biden ellen

Fehér Buda 2020-10-21 08:17:12
Donald Trump nem hajlandó azt mondani, hogy békés lesz a hatalomátadás, ha ő veszít.

Két hét múlva újból elnököt választanak az Egyesült Államokban. Donald Trump addig sem marad botrányok nélkül, az USA jelenlegi elnöke ugyanis nem hajlandó a szavát adni rá, hogy békésen távozna a Fehér Házból abban az esetben, ha veszít Joe Bidennel szemben november harmadikán. Biden győzelmének pedig egészen nagy esélye van, habár 2016-ban Hillary Clinton is hasonló számokkal vágott bele a kampányidőszak hajrájába, írja a Metro.

Anthony Scaramucci, aki nemrég még a Fehér Ház kommunikációjáért felelt, egy brit műsorban beszélt arról, hogy mi történne Amerikában, ha a leköszönő elnök tényleg behisztizne januárban, amikor beiktatják az utódját. Scaramucci azt mondja, hogy a jelenlegi kormány már jelenleg is azon tanakszik, hogy mit tegyenek, ha Trump tényleg meglépi, amitől sokan tartanak. 

A szakértő azt mondja, a Fehér Ház nyugati szárnyának védelméért az amerikai titkosszolgálat és a tengerészgyalogság felel. Mivel Trump az új elnök beiktatása után már civilnek számítana, így valószínűleg a titkosszolgálatnak kellene kitessékelnie a jelenlegi elnököt, ha megveti az ajtóban a lábát. Scaramucci szerint egyébként tényleg megvan arra az esély, hogy Trump még egyszer utoljára botrányt rendez az Ovális Irodában, mert attól tart, az elnöksége alatt annyira megutálták az emberek az USA-ban, hogy nem lenne hova mennie.

De nem csak Scaramucci beszél arról, hogy milyenek lennének Trump elnökségének végnapjai, ha tényleg nem őt választják meg november 3-án. Az elnök egykori tanácsadója, Steve Bannon is egyre többet beszél arról, mi járhat most Trump fejében. Bannon szerint ha Bident választják meg az emberek, akkor Trump még aznap bejelenti, hogy 2024-ben újból indul majd az elnökségért. Bannon szerint egyébként még nem dőlt el az idei választás, az egykori tanácsadó azt mondja, sokkal szorosabb a verseny, mint amit a számok mutatnak. 

Az idei választás egyébként sok dolog miatt lesz emlékezetes, de főleg azért, mert az amerikaiaknak egy világjárvány közepén kell választaniuk. Sokan ezért ahelyett, hogy órákat állnának sorban, inkább postai úton, előre leszavaztak, hogy elkerüljék a fertőzést. Trump szerint viszont a levelekkel könnyő elcsalni a választásokat, ennek ellenére az év elején ő is kérvényezte, hogy ilyen módon szavazhasson.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.