Átszúrta egy fiú nyakát egy tűhal Indonéziában, mégis túlélte

ugytudjuk.hu 2020-01-23 16:27:00
Horrorfilmekben látni ilyen sérüléseket.

Konkrétan átszúrta a nyakát egy tűhal egy indonéz fiúnak, írja a Metro. Muhammad Idul éppen horgászott, amikor a hal kiugrott a vízből és a nyakába fúródva állt meg. A helyi média azt írja, Muhammadot az ütés ereje kidöntötte a halászcsónakból, de volt annyi lélekjelenléte, hogy a hallal a torkában a felszínre ússzon, ezután kórházba siettek vele.

A 16 éves fiúnak azonban nem húzták ki a nyakából a halat, mert attól féltek, hogy elvérzik. Helyette meg kellett várnia, ameddig egy másik városból átért egy sebész, akinek egy egyórás műtét alatt sikerült kiemelnie a hal fejét a fiú testéből.

Idul a horrorsérülése ellenére egészen jól van, most már csak azért tartják kórházba, hogy ne fertőződjön el a sebe. A doktora szerint azonban 3-4 nap múlva már haza is mehet.

A tűhalak egyébként rettegett élőlények Indonéziában, sokan félnek tőle a hosszú, hegyes állkapcsa miatt. És ha ez még nem lenne elég, a halak képesek nagyjából 60 km/h-ás sebességgel kirobbanni a vízből. Ennek ellenére kevésszer okoznak halálos sérüléseket, összesen két olyan esetről tudnak, amikor egy-egy tűhal végzetes sebet ejtett egy emberen. Az egyik még 1977-ben történt, ekkor egy tíz éves fiút szúrt szemen egy tűhal, a másikuk pedig 2018-ban, ekkor egy 22 éves thai tengerészgyalogost szúrt le egy hal, miközben a fiatal férfi éppen gyakorlatozott.

Szólj hozzá!

Operatív törzs: Tegnap 2 ember sem tartotta be a kutyasétáltatáshoz előírt 500 méteres szabályt

A siket és nagyothalló embernek pedig nehézséget okozhat a maszkhasználat, ugyanis a jeleléssel történő kommunikációnak a szájról olvasás is része. A hatóság szerint a rendőri ellenőrzés minden esetben méltányos lesz.

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

van még itt cikk a témában:

Egy héten belül két közutas ütközési energiaelnyelőt törtek össze

Ezek a modulok a munkaterületen dolgozók és az ott esetlegesen balesetet szenvedők védelmét is szolgálják. Az elmúlt napokban két ilyen eszköznek is nekihajtottak autósok az M1-es és az M7-es autópályán.