Annyira elmérgesedett a helyzet a toronyi képviselőtestületben, hogy a polgármester a lemondását fontolgatja

Farkas Bazsi 2020-07-12 14:40:00
A település első emberét elmarasztalta a bíróság, amiért az patkánynak nevezte a tanácsnokot.

Rendőrséggel fenyegetett a polgármester! - kezdte így a napokban közzétett Facebook-posztját Horváth-Németh Krisztina, Torony tanácsnoka. Mint azt a képviselő az Ugytudjuk.hu-nak elmondta, a polgármester azért mondta, hogy rendőrt hív, mert Horváth-Németh élni akar azzal a képviselői jogával, hogy betekintsen a toronyi önkormányzat irataiba. 

Horváth-Németh Krisztina

Fotó: torony.hu

Ahogy beszélek a szereplőkkel, kiderül, hogy régi ellentét ez ő közöttük. Kovács György, polgármester szerint Horváth-Németh folyamatosan akadályozza a testület működését. Többek között azzal, mondja Kovács, hogy úgy akar betekintést kapni az iratokba, hogy beül a polgármesteri irodába és minden papírt végignéz.

- Neki ehhez nincs joga - folytatja Kovács. Azt teheti meg, hogy írásban benyújtja, hogy mibe szeretne belenézni, azt összekészítjük és a hivatal egyik emberének jelenlétében megnézi, de kedvére csak úgy nem turhat bele a papírokba. 

A tanácsnok azonban más véleményen van. Szerinte ugyanis a polgármester az, aki akadályozza a munkát. Sőt. Személyeskedésig megy el. Kovács 2015-ben patkánynak nevezte Horváth-Németh Krisztinát és a családját. Per lett belőle, amit a tanácsnok meg is nyert. 

A polgármestert kérdezve, hogy valóban így történt-e, Kovács csak annyit kérdezett vissza, hogy:

- És most szebb? Attól, hogy a bíróság elmarasztalt Horváth-Németh nem lett szebb. 

2014-ben Kovács - akkor még, mint fideszesként - és Horváth-Németh, függetlenként, elindult a polgármesteri székért. Kovács akkor 39.82%-kal nyerte meg a voksolást. Horváth-Németh Krisztina akkor még nem lett tagja a testületnek, mandátumot csak a legutóbbi 2019-es szavazáson kapott.

Kovács György

Fotó: torony.hu

- Van a falunak egy betonüzeme. Lassan három éve rohad szét, mert nem foglalkozik vele a polgármester. Kidolgoztam egy tervet, hogy hogyan lehetne gazdaságosan üzemeltetni, de érdemben nem volt hajlandó tárgyalni a polgármester. Pályázatírással foglalkozom, folyamatosan azt keresem, hogy hol lehetne pályázatot benyújtani a településnek, de ez sem kell Kovács Györgynek. Egyszerűen hiába akarok dolgozni a településért, csak falakba ütközök - mondta Horváth-Németh Krisztina az Ugytudjuknak.

- Ez a nő egy rákos daganat a toronyi képviselő testület testén - folytatta így Kovács. A polgármester szerint ugyanis folyamatosan fogást keres rajta a képviselő. 

- Azt nézi mibe tud belekötni, folyamatosan ellenőrizni akar, mindig csak kötözködik - folytatta Torony első embere. Amikor azt kérdezem, hogy de hát nem ez egy ellenzéki képviselő dolga, akkor Kovács csak annyit tesz hozzá, hogy neki 40 napos pihenőt írt elő az orvos, mert a folyamatos nyomás miatt idegösszeomlást kapott.

- A járvány ideje alatt megtehettem volna, hogy befagyasztom a képviselők bérét. Nem tettem meg. Erre csak a folyamatos kötözködést kapom Horváth-Németh képviselőtől. Akit egyébként azért neveztem ki tanácsnoknak, hogy ezzel is békejobbot nyújtsak. A következő testületi ülésen kezdeményezni fogom a visszahívását. Egyébként pedig jeleztem a megyei önkormányzatnak, hogy valószínű, hogy kérni fogom a nyugdíjaztatásomat, nagyon erős szándék van benne, hogy lemondjak a polgármesteri címről - zárta szavait a polgármester. 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.