Angela Merkel azt mondja, megpróbálták meghekkelni az oroszok

Fehér Buda 2020-05-14 15:30:00
E-mailekhez juthattak hozzá a hekkerek.

A német Der Spiegel újság szerint az orosz hírszerzés hekkerei hozzájuthattak Angela Merkel német kancellár e-mailjéhez. Az e-mailek Merkel képviselői irodájából származnak, 2015-ben küldhette el őket, ekkoriban a német parlament egy igencsak nagszabású online támadás áldozata lett.

A hekkelés tényét maga Merkel is elismerte, habár a moszkvaiak egyből tagadták a vádakat. A kancellár azt mondja, hogy ennek ellenére továbbra is azon lesz, hogy jobb legyen a kapcsolat Európa és Oroszország között, még akkor is, ha Merkel szerint a másik fél megnehezíti a munkájukat. 

A Spiegel azt írja, hogy a szövetségi bűnügyi rendőrség rekonstruálta a támadást, és arra jutottak, hogy a hekkerek kifejezetten Merkel iroájának az e-mail címeit vette célba. Kettő fiókot sikerült sikerült feltörniük, a németekn 2015 májusában fedezték fel az online betolakodók jelenlétét. Később az is kiderült, hogy az oroszok már jóval korábban, legalább az év elejétől hozzáfértek a fiókokhoz. Azt azonban továbbra sem tudják, hogy milyen információkhoz juthattak hozzá.

A támadást végül sikerült visszavezetni az orosz katonai hírszerzés egyik emberéig, Dmitry Badinig, aki ellen a németek elfogatóparancsot adtak ki. A 29 éves Dmitry egyébként azóta többször is elég nagy port kavart az online térben, a neve a 2016-os amerikai elnökválasztások után is felmerült, amikor kiderült, hogy az oroszok belekavartak a választások menetébe. Az FBI is keresi Dmitryt és társait, az ellenük a vád, hogy kényes információkról szóló dokumentumokhoz jutottak, amelyek nyilvánosságra hozatalával befolyásolták a választások kimenetelét.

Forrás: The Independent

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.