Amíg te azzal foglalkoztál, hogy ki legyen a polgármester,

ugytudjuk.hu
2019. október 13. vasárnap, 15:47
addig...

a magyar curlingválogatott 9-4-re legyőzte Kazahsztán csapatát a vegyescsapat-világbajnokságon Skóciában.

 

Az országos bajnok Vasas játékosai alkotta nemzeti csapat - Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely és Dencső Blanka - a vb honlapja szerint a második és a harmadik játékrészben döntötte el a találkozót, amikor egyaránt 3-0-s részsikert aratott ázsiai riválisa felett.

 

A skóciai vb-n negyven csapat vesz részt, a magyarok az első fordulóban a brazilokat 14-2-re győzték le.

 

Nagy Györgyékre hétfőn két mérkőzés vár, a svédekkel és az amerikaiakkal találkoznak.

 

A nyolcas csoportokból az első három, valamint a legjobb negyedik együttes kerül a rájátszásba. Ezután rangsorba állítják a 16 csapatot a végső helyezés, valamint az elért pontok alapján, így alakulnak ki a nyolcaddöntős párok.

 

 

A szumós Kerstner Róbert pedig világbajnoki bronzérmet nyert a Japánban rendezett világbajnokságon.

 

Az oszakai seregszemlén Kerstner az open kategóriában állhatott fel a dobogó legalsó fokára, míg a junioroknál Szilágyi Erik a 80 kilósok között lett harmadik.

 

"Elégedett vagyok az eredményekkel, annál is inkább, mert ez a vb egyben értékes pontokat hozott számunkra a világjátékok-kvalifikációban. Egy sikeres hazai rendezésű utánpótlás Eb után a sportág őshazájában egy tájfunnal is meg kellett küzdeni, de a magyar szumósok helyt álltak" - értékelt a vb után Ancsin László, a Magyar Szumó Szakszövetség elnöke.

 

A Hagibis tájfun miatt a junior versenyeket a felnőttekével egy időben rendezték meg Oszakában.

 

A magyar szumósok az elmúlt három évben megrendezett világ- és Európa-bajnokságok mindegyikén szereztek legalább egy érmet.

(MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás