Amíg aludtál, kiderült, ki lett az Év Vasi Embere

BZ 2019-01-13 08:25:00
Hagyomány szerint minden évben a vasi megyebálon hirdetik ki, most sem történt ez másképpen.

A Vas Megyéért Egyesület és Vas Megye Közgyűlése minden év januárjában megtartja „Az év vasi embere” választását, ez gyakorlatilag az egyik legrangosabb megyei elismerésének számít. A Vas Megyéért Egyesület tíztagú kuratóriuma (köztük olyan köztiszteletben álló személyekkel, mint például Tóth Ferenc akadémikus, Tancsics Róbert, Horváth Boldizsár, dr. Balázsy Péter, megyei főjegyző, Császár István püspöki helynök, vagy éppen Király Gábor) javasolhat arra érdemes jelölteket.

Idén Dévai Boglárka tornász Európa-bajnok, dr. Gyurácz Ferenc irodalomtörténész, Kiss Katalin, a MAM ügyvezetője, Merklin Tímea újságíró, Nádorné Vörös Ibolya az Esőemberke Alapítvány kuratóriumi elnöke, prof. dr. Pusztay János nyelvész, Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház színművésze, dr. Tóth Csaba osztályvezető főorvos, dr. Tóth Endre régész, Tóth Kálmán múzeumpedagógus közül választott a kuratórium egy háromfordulós titkos szavazáson.

Szombat este rendezték Szombathely és Vas megye közös bálját az Agora MSH-ban, éjfélkor pedig kihirdették az idei Év Vasi Embere választás eredményét.

Az Év Vasi Embere: Merklin Tímea újságíró

Fotó: Cseh Gábor / szombathely.hu

Röviddel díja átvétele után telefonon elértük néhány szó erejéig: "Nagyon boldog vagyok, 2018 nagyon jól sikerült. A Vas Megyei Prima Díj és a katsztrófavédelem Sajtó Nívódíja után már maga a jelölés is nagyon nagy elismerés volt az elmúlt 25 év munkájáért. Érzem a szeretetet, csak azt tudom kívánni, hogy mindenki élje át ezt, legyen ilyen az életében!"

Idén másodszor közönségszavazást is tartottak, ennek győztese dr. Tóth Csaba lett.

Merklin Tímea

Elkötelezett a magyar kultúra értékei, azok közvetítése iránt, a szívügye Vas megye, arra törekszik, hogy értékeket keressen és mutasson meg. Első fontos publikációja – Hamvas Béla Karnevál című regényének elemzése – az Életünk folyóiratban jelent meg 1992-ben.

1994-től újságíró a Vas Népénél. 1997-ben jelent meg Szép szavak kincstárnoka című első könyve, amely Gazdag Erzsi életét dolgozta fel. Lírai hangvételű köteteit 2004-ben és 2005-ben Gyermekemnek és Szüleimnek címmel adták ki. 2008-ban újságírói Nívódíjat kapott. Feldolgozta a Berzsenyi Dániel Könyvtár írói levelezés- gyűjteményét, amelyhez a Vasi Digitális Könyvtárban elérhető regisztert készített 2010- ben. Második Gazdag Erzsiről szóló könyvét 2012-ben írta.

Hírlapíróként figyelemmel kíséri a helyi közélet színtereit, gyűjti és publikálja a példaadó történeteket. Tagja a Megyei Értéktár Bizottságnak, amelynek munkájában szívvel-lélekkel működik közre. 2015 és 2017 között kommunikációs munkatársként vett részt a szombathelyi campus duális gépészmérnöki képzésének bevezetésében, tagja volt a partnercégekkel közös egyetemi munkacsoportnak. 2016-ban és 2017-ben felsőoktatási szakképzésben kommunikáció szakos hallgatókat tanított.

Tanítványait bevonva 2017-ben kutatómunkát végzett a Vasvári Értékfeltáró Kollégiumban. A hegyháti falujárásról, az értékek dokumentálásáról, a harminc másik kutatóval közös munkáról filmet és könyvet készített a Lakitelek Népfőiskola. Legutóbbi önálló kötete, a szombathelyi temetőket bemutató Sempervivum Savariense 2018 tavaszán jelent meg.

2018 őszén a Vas Megyei Prima Díj sajtó kategóriájának győztese, elnyerte a közönségdíjat, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig Sajtó Nívódíjjal tüntette ki. Szintén a 2018-as év hozadéka, hogy önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szolgálatot vállalt.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.