HIRDETÉS

Matajsz Márk vezetőedző mellett az új szerzemények. Luka Jovanovics, Sebestyén Balázs, Szőke Benedek, Marnitz Gergő, Turnai Bálint, Szabó Bence, Szőke Szabolcs. Fotó: aligator.hu

Alaposan átalakult kerettel kezdték el a felkészülést az Aligátorok

Vágvölgyi Bálint
2019. július 16. kedd, 10:42
Sok távozó és sok új arc is van a szombathelyi vízilabdásoknál.

Hétfőn délelőtt kezdte el a felkészülést a 2019/20-as bajnoki szezonra a vízilabda OB I-ben szereplő, az előző bajnokságot a 12. helyen befejező Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS).

 

Nagy játékosmozgás volt a csapatnál: az már korábban kiderült, hogy hogy Ivan Basara Szentesre, Baj Marcell Kaposvárra, Takács Kristóf és Garancsy András Tatabányára igazolt, Kiss Csaba hazatért Szegedre. Kurucz Barnabás valószínűleg Sopronban folytatja pályafutását, ám mellette az AVUS utánpótlásában edzősködik tovább.

 

A távozók helyére természetesen új arcok is érkeztek Szombathelyre: az évzáró parkerdei pikniken már bejelentették, hogy a legutóbb Miskolcon játszó 29 éves center, Szőke Szabolcs, a 23 éves, volt Vasas-játékos, Szabó Bence, a 19 éves, KSI-ben játszó Turnai Bálint, a korábbi BVSC-játékos, a 18 esztendős Szőke Benedek, valamint a horvát VK Medvescak Zagreb bal szélen bevethető vízilabdázója, Luka Jovanovics már az Aligátorok játékosa.

 

Rajtuk kívül még két újabb pólóssal bővült az AVUS kerete. A 21 éves, legutóbb Pécsen játszó Sebestyén Balázst és a 30 éves Marnitz Gergőt is leigazolták a szombathelyiek. Marnitz az elmúlt egy évet a francia Montpelliertben töltötte.

 

– Valamennyi játékos kipihenve, egészségesen munkára készen, jó állapotban tért vissza szabadságából – mondta Matajsz Márk vezetőedző a klubhonlapnak. – Az új játékosok is csatlakoztak hozzánk, így 15-en vagyunk. Örülök, hogy már az első tréningre végleges lett a keretünk. Persze nem lesz egyszerű összegyúrni az együttest, hiszen sokan távoztak és sokan is érkeztek, így időre és sok-sok munkára lesz szükségünk, mire összeáll a gárda.  Ezért is jó lenne minél több edzőmeccset lekötnünk, hiszen ezeken a találkozókon fejlődhet, alakulhat a csapat. Ez nem könnyű feladat, mert a környékünkön nincsenek OB I-es gárdák, márpedig jó csapatok ellen érdemes vízbe szállni. Az újak között vannak fiatal és rutinosabb játékosok is, ami abszolút ideális. Az első héten ugyan napi kettőt edzünk, de ez amolyan rávezető hét lesz, még nem csapunk a lecsóba, nem terhelem túl a játékosokat. Jövő héttől aztán már keményebb edzéseket vezényelek. Ami biztos, augusztus 12 és 15 között szokás szerint Szentesen edzőtáborozunk majd. Természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni a bajnokságban, de az esélyekről még nagyon korai lenne bármit is mondani, hiszen rengeteg függ attól, hogy erősítenek riválisaink. Egy biztos, nekünk a rájátszásra, tavaszra kell igazán csúcsformában lennünk.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás