Aláírásgyűjtésbe fogott a kismegyeri zebráért a győri Mi Hazánk

Pintér Bence 2021-10-06 15:06:00
Bálint Csaba, a Mi Hazánk győri elnöke elmondta: ha a polgármester nem vesz tudomást a petícióról, tüntetni is fognak majd.

Illegálisan festett fel valaki egy zebrát Győrben, Kismegyer városrészben az Arató utcában – a rendőrség büntetőeljárást is kezdeményezett az elkövetők ellen – számolt be a Kisalföld. Arról azonban már nem számoltak be, hogy az Arató utcában egyébként tényleg szükség lenne egy, az Útkezelő által kijelölt és kialakított átkelőhelyre.

47.6487776,17.6605303

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

Erről Bálint Csaba, a radikális jobboldali Mi Hazánk győri elnöke beszélt lapunknak, aki szerdán aláírásgyűjtésbe kezdett a kismegyeri utcában. Az Arató utca már rég nem csupán békés kertvárosi utca, hiszen egyrészt a végéhez épült több társasházas projekt az elmúlt években, másrészt

ez lett sokak számára a 82-esről az Ipari Park és más célpontok felé a reggeli és délutáni csúcsban: magyarul akár több száz autó is nagy sebességgel haladhat itt – zebra pedig nincs.

A Mi Hazánk politikusa az Útkezelőt is kereste ezzel kapcsolatos kérvénnyel, de azt a választ kapták, hogy bár az Arató utca megnövekedett forgalma miatt elképzelhető lenn a rendberakás, egyelőre erre nincsen forrás, és egyébként is csak úgy lehetne megvalósítani, ha parkolóhelyeket szüntetnének meg, emellett pedig a közvilágítást is ki kéne építeni. Szóval a lényeg az. hogy nincs tervben a felújítás.

Bálint Csaba szerint azonban ez nem állapot, és bár ez nem az ő választókerülete – ő a győri egyes körzetben fog indulni jövőre a parlamenti választáson – fontosnak érezte, hogy képviselje ezt a helyi ügyet. Most aláírásokat gyűjtenek, amit Dézsi Csaba András polgármesterhez juttatnak majd el, ha pedig ez nem vezetne eredményre, készek demonstrálni is a kismegyeri zebráért.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.