Lemigránsoztak és acélbetétes bakanccsal rugdostak össze két diákot Pécsett, mert arabul beszélgettek

VPP
2019. június 19. szerda, 12:00
A Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik származásuk miatt bántalmaztak két arab egyetemistát.

A sértettek arab származású, jemeni állampolgárok, akik Pécsett, illetve Szegeden folytatnak egyetemi tanulmányokat - tette közzé a Pécsi Járási Ügyészség.

 

2018. augusztusában Pécsett, az egyik üzletközpont előtt sétáltak el, miközben arab nyelven beszélgettek egymással. Mikor ezt meghallotta a közeli padon ülő, barátai társaságában lévő két fiatal, egyikük rájuk kiabált, hogy

 

„migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”.

 

Amikor a két diák kérdőre vonta őket, a két elkövető szidalmazni kezdte az egyetemistákat, majd utánuk mentek. Mikor utolérték őket, egyikük az egyik sértettet a mellkasánál fogva megragadta, rángatni kezdte, majd a járdára lökte, ezalatt mindketten folyamatosan szidalmazták őket származásuk miatt. Az egyikőjük földre esett, de sikerült felállnia, majd a helyszínről elszaladt. Ezután a két vádlott a másik diák felé fordult, őt is lökdösték, majd acélbetétes bakancsaikkal többször megrúgták. A bántalmazás alatt a két elkövető folyamatosan sértegette a sértettet származása miatt. Végül neki is sikerült elmenekülnie és a vádlottak a sértetteket nem tudták utolérni.

 

A két vádlott a külföldi diákokat származásuk miatt bántalmazta, így a cselekményük a súlyos testi sértés bűntett kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás