A ZTE-hez igazolt a Haladás két fiatal tehetsége, miközben a csapat légiósokkal eddig abszolút kieső

ugytudjuk.hu 2019-02-26 09:47:00

Pap Marci és Nagy Bence, a HVSE U19-es csapatának két játékosa januárban hagyta el Szombathelyt, hogy egy magasabb osztályú bajnokságban próbálhassa ki magukat Zalaegerszegen.

Somfalvi Csaba szakosztályvezető szerint a két focista elvesztésével ugyan gyengült az U-19-es csapat, viszont óriási büszkeség az utánpótlásnál dolgozók számára, hogy munkájukat igazolva magasabb szintre léptek a játékosok.

- Reméljük, hamarosan láthatjuk őket a felnőtt csapatnál is, esetlegesen az NB1-ben is bemutatkozhatnak! Mondjuk kicsit érdekes lenne, ha szombathelyiként ez Zalaegerszegen sikerülne...

- olvashatók Somfalvi gondolatai az átigazolásokkal kapcsolatban a hvsefoci.hu-n.

Szenczi Imre, szakmai vezető is csak pozitívan tudott nyilatkozni a két srácról, mint mondta mindketten meghatározó játékosai voltak korosztályuknak és nagyban hozzájárultak teljesítményükkel az első évben bronzérmet, tavaly pedig bajnokságot nyert csapat sikereihez.

- Bence és Marci példája álljon a kisebb korosztályok játékosai és szülei előtt, hogy kellő alázattal, szorgalommal és nem utolsó sorban tehetséggel egyesületünk is tudja biztosítani a fejlődést ahhoz, hogy a gyerekek álmai és céljai megvalósuljanak!  - mondta Szenczi.

Nagy Bence játékostársa nevében is megköszönte mindenkinek, aki ehhez a lehetőséghez hozzásegítette őket. Elsősorban korábbi edzőiknek - Szenczi Imrének és Iszak Gábornak - tartoznak hálával, na meg a 2000-2001-2002-es korosztály játékosainak is.

- Nagyon szép és eredményes éveket töltöttünk el a Haladásnál. Jó érzéssel fogunk visszagondolni az itt töltött időszakra! Sok sikert kívánunk minden korosztálynak és minden játékosnak! Továbbra is figyelemmel követjük a csapat eredményeit és szurkolunk a minél sikeresebb szereplésért! - zárta szavait Nagy Bence.

Bence és Marci a hétvégén már be is mutatkoztak Zalaegerszegen. A ZTE Akadémia 3-1-re győzte le az Újpest csapatát, Pap Marci az első gólját is megszerezte új csapatában.

És hogy mi történt a hétvégén a Haladás felnőtt csapatával, miközben Szombathelyről eligazolt fiatal tehetségek más csapatokban bontogatják szárnyaikat? Ez:

Szinte biztos kiesőként kikaptak a bajnoki címvédő Videoton otthonában, a pályára lépő 14 játékosból 5 volt magyar állampolgárságú. Átlagéletkor szempontjából sincs túl jó helyzetben a szombathelyi csapat, az M4 Sport hívta fel rá a figyelmet, hogy a bajnokság sereghajtói, a Kisvárda és a Haladás a bajnokság két „legöregebb” csapata. A zöld-fehérek itt is tökutolsók, a maguk 29,2 évével.

M4Sport

Az OTP Bank Liga sereghajtói, a Kisvárda és a Haladás a bajnokság két „legöregebb" csapata. A fiatalság legyőzi a rutint az NB I-ben?


Szólj hozzá!

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.