Fotó: Mirror

A világ legcukibb kutyája egy genetikai rendellenesség miatt örökre fiatal marad

ugytudjuk.hu
2019. november 22. péntek, 17:41
Kiskorában megállt a fejlődésben, németjuhász létére kistestű kutya lett belőle.

Ranger, a németjuhász kiskutya már két éves, de a képek alapján ezt nehezen lehetne megmondani róla. Az amerikai Arizonában élő négylábú ugyanis fiatal korában megállt a növésben. A kutya gazdája, Shelby Mayo azt mondja, hogy ugyan a kiskutyája örökre cuki apróság marad, de egy ritka betegség ennek az ára.

 

A gazdái akkor vették észre, hogy valami baj van Rangerrel, amikor a kutya epeférgekkel fertőződött meg. Ugyan a férgeket sikerült leküzdenie, de később elmaradt a nagy növekedés, ami a kiskutyákra jellemző. Ranger orvosa ekkor jött rá, hogy a kutya törpeségben szenved, ezért nem fejlődött úgy, mint a társai.

 

 

A négylábúnak azonban nem csak ez a problémája, a férgek leküzdése óta többfajta betegséget is összeszedett. A legfeltűnőbb az volt, amikor a kutya bőre foltokban durván kiszáradt, majd nekiállt csomókban hullani a szőre.

 

 

Ranger azonban ezen is túljutott, és minden betegsége ellenére teljesen normális, boldog kutyaéletet él. Shelby szerint a kis kedvencét nem hátráltatja semmiben az, hogy örökre kistestű eb marad. Imád labdázni, és a két másik testvérével játszani, még akkor is, ha ők már rég lehagyták a növésben.

 

A kutyatörpeség egyébként igencsak ritka betegség, alig néhány ismert esetről tudnak az állatorvosok a világon. Shelby szerint egyébként Ranger tenyésztőjének a hibája az, hogy az eb ilyen pici maradt, szerinte ugyanis a tenyésztő két olyan kutyát pároztatott, amelyekről nem tudta, milyen kiskutyákat fog összehozni. Shelby ezt egyébként meg is beszélte az emberrel, akitől Rangert vette, reméli, hogy a jövőben nem pároztatja a kutya szüleit.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás