A Twitter megbízhatatlannak jelölte Trump pár posztját, az elnök bezárással fenyegette a platformot

Fehér Buda Pintér Bence 2020-05-27 18:56:00
Trump szerint egyes közösségi platformok el akarják hallgattatni a konzervatív hangokat, szóval előbb inkább ő hallgattatná el őket.

Berágott kedvenc közösségi platformjára Donald Trump: az amerikai elnök híres arról, hogy csak úgy általában, és különösen hajnalban mindenféle őrült dolgokat, sértéseket és konkrét hazugságokat írjon a Twitterre. Most azonban a Twitter új funkciót vezetett be, amely megjelöli a potenciálisan félrevezető információkat tartalmazó tweeteket – így legutóbb Donald Trump pár posztját is megjelölték.

Trump erre friss tweetjeében azt írta: „A republikánusok úgy érzik, hogy a Közösségi Média Platformok teljesen elhallgattatják a konzervatív hangokat. Erősen szabályozni vagy bezárni fogjuk őket, mielőtt ilyesmi történne. Láttuk, amikor legutóbb megpróbálták ezt és elbuktak 2016-ban. Nem hagyhatjuk, hogy egy még kifinomultabb módszerrel próbálják újra” – írta. (Emellett például arról twittelt, hogy „AZ OBAMAGATE MELLETT A WATERGATE KISMISKA!”)

Az amerikai elnök egyébként közben azzal van elfoglalva, hogy bebizonyítsa: nagyon jól kezelte a koronavírus-járványt. Eközben kedden reggel elérte a 99 600-at az amerikai koronavírus-áldozatok száma, a szakemberek szerint ez a szám ma már biztosan megugorja a 100 ezret is. A világon az Egyesült Államokban fertőződtek meg a legtöbben a vírussal, eddig 1,6 millió betegről tudnak. A halottak számában is világelső az ország, sokak szerint még akkor is, ha a kínai adatok nem túl megbízhatóak.

Az amerikai elnök most éppen arról büszkélkedik a Twitteren, hogy milyen jó véleményen vannak az emberek a kormány lépéseivel kapcsolatban. Trump szerint teljesen jó volt a lélegeztetőgépek, a tesztek és egyéb egészségügyi eszközök szétosztása, amivel az államok kormányzóit segítették ki, amiért az elnök szerint nem éri elég dicséret.

Azt nem tudni, hogy a pozitív vélemények honnan érkeznek, hiszen az egészsügyben dolgozó kutatók közül sokan azt mondják, hogy rengeteg életet lehetett volna megmenteni, ha az elnök időben lép, és nem oszt meg hülyeségeket a Twitter-profilján. Trump ugyanis áprilisban azzal az ötlettel állt elő, hogy fecskendezzenek az emberekbe fertőtlenítőt, az biztosan végezne a betegséggel. 

Trump azonban köti az ebet a karóhoz, sőt, azt mondja, sokkal jobban kezeli a jelenlegi kormány a járványt, mint a 2009-es kormány a H1N1 vírust. Trump Joe Bident, az akkori alelnököt vette célkeresztbe, személyesen őt teszi felelőssé azért, hogy 2009-ben 12 ezer ember halt meg a vírus miatt. Nem véletlen, hogy Trump Bident kezdte el szidni, hiszen novemberben ő ellen kell indulnia az elnöknek. A jelenlegi közvélemény-kutatásokból pedig kiderül, hogy a demokraták jelöltje lenyomná Trumpot, ha most tartanák a választásokat.

Azt egyelőre azonban nem tudni, hogy miként tartják majd a választásokat, hiszen ez rengeteg sorbanállással járna, lehetetlen lenne betartani az előírt távolságtartást. A demokraták felvetették a postai úton történő szavazás ötletét, amit Trump azóta is rendszeresen próbál megtorpedózni, mert szerinte ezeket a szavazatokat könnyű meghamisítani. A kirohanásai mögött azonban az állhat, hogy Trump teljesen meggyőződött arról, hogy a leveles szavazás a demokraták felé mozdítaná a mérleg nyelvét, még akkor is, amikor a többi republikánus politikus szerint sem befolyásolná a választást ez a megoldás.

Forrás: Business Insider

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.