fotó: Facebook / Novák Katalin

A törvény szerint nem lehetne államtitkár a 22 éves joghallgató Rácz Zsófia

Nagy Donát
2019. december 4. szerda, 18:05
Megváltoztatják hát a törvényt.

Újabb személyre szabott jogalkotás: nem kell majd diploma az ifjúságért felelős helyettes államtitkári poszt betöltéséhez - szúrta ki a 24.hu.

 

A lap kormányzati körökből származó információja szerint a kinevezés érdekében módosítják az államtitkárok kinevezésének szabályait.

 

A jelenlegi rendelkezések alapján

Közigazgatási államtitkárrá és helyettes államtitkárrá minden büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy kinevezhető, aki jogász mesterképzési szakon szerzett szakképzettséggel vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképzettséggel vagy gazdaságtudományok képzési területen alap- vagy mesterképzésben szerzett közgazdász szakképzettséggel vagy felsőfokú végzettséggel és a feladat- és hatáskörének megfelelő szakirányú szakképzettséggel rendelkezik.

 

A 24.hu úgy tudja, a kormány szándéka az ifjúságért felelős helyettes államtitkári poszt megreformálása, hogy akár a diplomaszerzéshez szükséges életkornál fiatalabbak is kinevezhetők legyenek a tisztségre.

 

A törvény a módosítás után azt tartalmazhatja majd, hogy a posztra diplomás mellett csupán hallgatói jogviszonnyal rendelkező személy is kerülhet.

 

Rácz Zsófiára a lap szerint Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy New York-i konferencián figyelt fel.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás