Fotó: MTI/Illyés

A szombathelyi Veréb István lazán nyert a vigaszágon: az olimpiai kvótáért mérkőzhet

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 22. vasárnap, 12:33
A folytatásban a tavalyi Eb-győztes orosz Artur Najfonovval mérkőzik a bronzmérkőzésért és egyúttal a tokiói indulási jogért.

Veréb István könnyedén nyerte első vigaszági mérkőzését, így a következő körben az olimpiai kvótáért léphet szőnyegre a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában.

    

Az idén 92 kg-ban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló szombaton előbb nagy csatában verte ukrán riválisát, majd tussal kikapott az iráni Hasszán Jazdanitól, aki viszont a fináléig menetelt, így a vigaszágra segítette őt.
    


A vb utolsó napján Verébnek papíron nem volt könnyű dolga, mivel a londoni olimpia ezüstérmesével, a Puerto Ricó-i Jaime Espinallal kellett megküzdenie. A meccsen azonban a szombathelyiek vb- és háromszoros Eb-harmadikja "lebirkózta" riválisát.
    


Az összecsapás első menetében Veréb már az első percben egy szép karberántás után mögé ment (2-0), majd nem sokkal a szünet előtt derékra támadás után szerzett újabb két pontot (4-0).
    


A szünetet követően a fizikailag roppant erős Espinal nagyobb elánnal küzdött, gyorsan kiléptette riválisát (4-1). Veréb azonban tudott újítani, előbb egy újabb levitelt mutatott be (6-1), majd egy gyönyörű dobást, így egy perccel a vége előtt már 10-1-re vezetett. A meccs végéig Espinal már csak egy újabb kiléptetésre volt képes, az utolsó fél percben pedig egyáltalán nem is erőltette a támadást (10-2).
    


 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás