A szombathelyi Váci Mihály Általános iskolában is lesz iskolaőr

Farkas Bazsi 2020-07-15 12:03:00
Kényszerítő eszközöket használó őr lesz a korábbi késelés helyszínéül szolgáló győri Jedlik Ányos szakközépiskolában is.

Május 28-án, a kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy bevezetik az iskolaőrséget. 

Ez mintegy 500 iskolát érint, köztük 140-150 szakiskolát. A terv szerint az iskolaőrök korábbi rendőrökből kerülnek ki. Elsőre egy 500 fős testület felállításáról döntöttek, de ezt később bővíteni szeretnék. 

Az iskolaőrök a tantestület részei lesznek, fő feladatuk pedig az lesz, hogy a rendet biztosítsák. Fegyver nem lesz az őröknél, de minden más kényszerítő eszközt bevethetnek, intézkedhetnek is. Fő feladatuk pedig a rend fenntartása és a pedagógus megvédése lesz. 

Gulyás azt mondta, kibővítik azoknak a bűncselekményeknek a körét, ahol a büntethetőség alsó korhatára 12 év - írtuk akkor.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy olyan intézményekben lesznek ott az őrök, ahol korábban már volt érte atrocitás a tanári kart. 

Az EMMI most tette közzé azoknak iskoláknak a névsorát, ahol lesznek iskolaőrök.

Ez Vas megyében a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát, a Vas Megyei SZC Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját, a Vas Megyei SZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját, Vas Megyei SZC Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumát érinti. 

Győr-Moson-Sopron Megyében a Győri Kossuth Lajos Általános Iskolát, a Győri Radnóti Miklós Általános Iskola Gyepszél úti telephelyét, a Doborjáni Ferenc Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégiumát, a Lackner Kristóf Általános Iskolát, a Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziumát, a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját, a Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziumát, a Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját, a Győri SZC Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját, a Győri SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját, a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumát, a Győri SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiumát, a Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskoláját, a Győri SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumát, a Győri SZC Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskolája, Informatikai és Közgazdasági Szakgimnáziumát, a Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját, a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját érinti. 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.