Fotó: haladas.hu

A szombathelyi származású Büki Péter gulyását ették az FC Barcelona elnöki páholyában vasárnap este

Vágvölgyi Bálint
2019. január 21. hétfő, 20:02
Az óriási Haladás-szurkoló a katalán fővárosban üzemeltet éttermet.

Büki Péter és párja, Erika Szombathelyről költöztek ki Barcelonába, és nyitották meg Futballárium nevű éttermüket évekkel ezelőtt. Még pedig nem is rossz helyen, az FC Barcelona stadionjának, a Nou Campnak a közelében. A hely annyira népszerű, hogy rengeteg híres magyar és külföldi sportoló is megfordul itt. Na, meg Barcelona elnökségi tagja, Pau Villanova is többször ellátogatott már Péterékhez.

 

Vasárnap este nagy megtiszteltetés érte az éttermet, ugyanis Villanova úr meghívta őket, hogy a Barca Leganés elleni mérkőzésén a Futballárium készítsen gulyást az elnöki páholyban 200 fő részére. Mivel Péter óriási Haladás-szurkoló, a zöld-fehérek hivatalos honlapjának mesélt a nem mindennapi felkérésről:

 

"Csütörtökön hívott Villanova úr, hogy lenne egy megbízása számunkra. A vasárnap esti Barcelona–Leganes futballmeccsre az elnöki páholyba 200 fő részére rendelt gulyást. Amikor korábban nálunk járt, olyannyira ízlett neki a magyar specialitás, hogy úgy döntött, az elnöki páholy vendégeivel is megkóstoltatja. Így a legelőkelőbb vendégek számára fenntartott páholyban szakácsommal ketten főzzük a gulyást. Mivel meccsnapokon a legnagyobb a sürgés-forgás az éttermünkben, így párom Erika nem tudott jönni, ő a Futballáriumban tartotta a frontot."

 

Futballárium Barcelona

"Szóval ti vagytok a híres Futballarium?!"-így üdvözölt minket az Fc Barcelona elnöke, majd kapott egy tányér magyar gulyást (ahogy mi készítjük! Óriási büszkeség volt tegnap képviselni nemcsak a...


comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás