kép: Szekeres Márton pályázata / forrás: a Magyar Közút Facebook oldala

A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolából is érkezett gyerekrajz a Magyar Közút pályázatára

Nagy Donát
2020. február 12. szerda, 10:14
A Facebook lájkok most osztálykirándulást érhetnek a 8/A osztálynak.

Tavaly év végén ismét meghirdette „Álomút” című országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek. Az elmúlt években számos gyerek nyertes rajza díszítette már az utakat pásztázó útellenőri autók oldalát és rengeteg díjazott osztály szerzett felejthetetlen élményt a társaság interaktív kiskőrösi Úttörténeti Múzeumában. A pályázatra több mint 2500 rajz érkezett. Az egyes kategóriák győzteseit már kiválasztotta a zsűri, a közönségdíjhoz kapcsolódó szavazást pedig a mai napon elindította a társaság a hivatalos Facebook oldalán.

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Magyar Közút Nonprofit Zrt., Budapest. 22K likes. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos oldala. Bővebb információk: www.kozut.hu. Kapcsolat: ugyfelszolgalat@kozut.hu.

 

Az „Álomút” című rajzpályázatra több mint 2500 pályamű érkezett, a kategóriák (1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztály, valamint a gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek) győzteseit már kiválasztotta zsűri. Ezen kívül 40 pályaművet jelöltek közönségszavazásra, melyek szintén kiemelkedőek voltak a kategóriáikban.

 

A közönségszavazás is elindult a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook oldalán, a szavazatokat 2020. február 18-án 12 óráig várják a szervezők. Érvényes szavazatnak az egyes képekhez tartozó „lájkok” és „szívek” számítanak majd.

 

A szavazás itt érhető el.

 

A kategória- és a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertesek osztálytársaival együtt utazhatnak busszal Kiskőrösre, ahol múzeumi tárlatvezetésen vehetnek részt, itt a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

 

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei a 2020 márciusi díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 200 darab 5000 forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is. A kategóriák győzteseit a társaság a pályázati adatlapjaikon megadott elérhetőségeken fogja értesíteni.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás