A szombathelyi Falco-gyár letette voksát a fenntarthatóságért

ugytudjuk.hu
2019. november 6. szerda, 19:43
Csatlakoznak a körforgásos gazdaságra való áttéréshez.

A "Fenntarthatóság,- hulladékgazdálkodás és környezetmenedzsment a faiparban" címmel tartottak ma szakmai konferenciát a szombathelyi Tó Vendéglőben. Az eseményen több, a régióban működő vállalat, valamint tudományos intézmények mellett részt vett az Éljen Szombathely! több képviselője is (Bokányi Adrienn, Németh Ákos, Putz Attila és Kelemen Krisztián), de megjelent Hende Csaba országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is.

 

 

A nap során különböző előadásokat tartottak körforgásos zöld gazdaság kialakításával kapcsolatban.

 

Ez az eddig megszokott lineáris gazdálkodás (gyártás -> felhasználás -> lerakás) alternatívája, ugyanis a körforgásos gazdasági működés alapja  az, hogy egy adott terméket a lehető legtovább használjanak, a kihasználva annak maximális erőforrásait, majd a életciklusuk végén újrahasznosítsák ezeket a termékeket és alapanyagokat.

 

A Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint magyarországi vállalatok és szervezetek vezetői összefogtak, hogy közösen kifejezzék elkötelezettségüket a körforgásos gazdaság mellett, ezért létrehozták a Körforgásos Gazdaság Platformot.

 

A Platform keretében a résztvevők évente olyan magas szintű párbeszédet kezdeményeznek a körforgásos gazdaságról, mely fölgyorsíthatja az átmenetet a tudományos intézmények, a kormány és más releváns érdekelt felek segítségével.

 

 

A nap egyik kiemelt eseménye volt, amikor két vállalat, a Lignomat Kft. és a Falco Zrt. vezetői aláírták, hogy cégeik csatlakoznak a Körforgásos Gazdasági Platformhoz.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás