Fotó: Weöres Sándor Színház

A Szombathelyen is gyakran játszó Szalai Kriszta mentette meg a kilakoltatott 9 gyermekes családot

Fehér Buda
2019. május 14. kedd, 15:02
Több mint 11 millió forintot gyűjtött össze nekik.

"Több mint 11 millió forint gyűlt össze a kilencgyerekes, zsámboki családnak, amelyet a kilakoltatás veszélye fenyeget. Jelenleg úgy tűnik, megoldódik a lakhatásuk" - mondta Szalai Kriszta a Klub Rádiónak. A színésznő, aki a szombathelyi Weöres Sándor Színház színpadán is többször feltűnt már - például ő az Acélmagnóliák egyik főszereplője -, maga indította a gyűjtést a rászoruló család részére. 

 

Szalai Kriszta a rádió egyik műsorában elmondta, hogy a bajbajutott anya és gyermekei otthonát, amely egy régi, adóssággal terhelt ház, sem jogi, sem más módon nem lehet megmenteni. A telken egy másik épületben a volt férj lakik, aki bántalmazta feleségét, ráadásul minden az ő nevén van. Azt is hozzátette, hogy néhány nap alatt gyűlt össze 11,2 millió forint, ezután maga állította le a gyűjtést, mert a család ennyi pénzből már tud venni egy új házat, és ki tudja vásárolni adósságát is. 

 

Szalai beszélt arról is, hogy az elszámolás teljesen transzparens lesz, és tartja majd a családdal a kapcsolatot. A jövőre nézve hozzátette, hogy létre lehetne hozni egy civil alapot és pályázati úton akár mobilházakat telepíteni egy adott területre. 

 

A kilenc gyermekes család ügyével még a Magyar Hang foglalkozott május elején, miután április 30-án lejárt a téli hónapokra hozott kilakoltatási moratórium. Akkor még úgy tűnt, hogy a Fazekas család május ötödikén az utcára kerül, Orbán Viktorhoz is eljutott a hírük, aki kitartást és minden jót kívánt nekik.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás