Fotó: Pixabay

A pszichológusok szerint boldoggá tesz, ha korábban aggatjuk fel a karácsonyi díszeket

Fehér Buda
2019. szeptember 16. hétfő, 14:22
Szeptember közepe pont jó időpont rá.

Nemrég írtunk arról, hogy az ősz legelső napján karácsonyi dekort találtunk az egyik szombathelyi üzletben. A pszichológusok szerint azonban nem istenkáromlás ilyen korán feldíszítjük a lakásunkat karácsonyi csecsebecsékkel.

 

Steve McKeown, egy pszichoanalitikus szerint ugyanis boldogsághormonokat szabadít fel az emberekben a karácsonyi díszítés, történjék az az év bármely szakában. McKeown azt mondja, hogy csak azok örülnek a dekorációknak ilyen korán, akik valamit kompenzálni akarnak, mondjuk egy rossz gyermekkori karácsonyi emléket. De a legtöbbször a karácsony nosztalgikus élménye miatt hoz örömöt egy-egy korai girland. 

 

A pszichoanalitikus szerint a világunkban egyre több a stressz, emiatt kétségbeesetten kapaszkodunk olyan dolgokba, amik felidézik bennünk a gyermekkori boldogságunkat. Az adventi időszak pedig a legtöbb embernek pont ilyen, nem csoda, ha kézzel-lábbal kapaszkodunk belé, és azt kívánjuk, hogy egy kicsivel tovább tartana. 

 

Azért nem kell túlzásokba esni, ha azon kapjuk magunkat, hogy még a boltok előtt is korábban nyúlunk az égősorok felé, akkor talán jobb egy kis önuralmat gyakorolni.

 

(Unilad)
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás