Az idei nyár erősen ingerszegény lesz kulturális téren

ugytudjuk.hu 2020-05-26 08:18:00
A virtuális világba menekülnek a szombathelyi fesztiválok.

Felforgatta a járvány a világot és benne a kisközösségeket. Az egyik nagy fájdalom, hogy elmaradnak az ilyenkor megszokott, népszerű kulturális rendezvények is. Szerencsére a technika jóvoltából itt érvényesül a megszüntetve megőrizni elve.

Nem mindegy, ha egy szerelmespár valóságosan, vagy üzenetben csókolózik. Ez a banalitás már kulcskérdéssé lett, hiszen az ismert korlátozások miatt egyre több közösségi program kerül át a virtuális térbe. Nem hallhatunk dübörgő koncerteket, de láthatunk otthon, a monitoron zenészeket, amint nekünk küldik a dalt.

Augusztus 15-ig nem tarthatók tömegrendezvények, így az már biztos, ez a nyár erősen ingerszegény lesz. Ahogy az egyik kulturális vezető fogalmazott, addig a fű se nő. Szombathelyen is elmaradnak a közkedvelt nyári fesztiválok, tudományos rendezvények. De lesznek olyanok, amiket ha visszafogottan is, de elérhetünk a világhálón. A folyamatosság tehát megmarad és ez sem kis teljesítmény.

A Savaria Filmszemle pár év alatt hírnevet vívott ki magának. A mostani, hetedikre 137 nevezés érkezett. Amint a főszervező Lovass Tibor megfogalmazta, ez a szám ugyan elmarad az előző évi 200 nevezéstől, de így is büszkék lehetünk, mert a vírus okozta sokk közepette is sikerül megtartani a folyamatot. Így lesz szemle 2020-ban is Szombathelyen. Ha minden jól megy, június 5-én az interneten hirdetnek majd eredményt. Remények szerint az ősz során egy kisebb rendezvény keretében személyesen is találkozhat a közönség a zsűrivel, a győztesekkel és egy kis mozizás keretében ünnepélyesen adnák át a díjakat.

Jóval közelebbi esemény (lenne) a szintén népszerű, hagyományos Bloomsday, amely már a 27. évfolyamát írja. James Joyce világhírű regényére, az Ulyssesre épülő esemény június 16-án vonzza a híveket a szombathelyi Fő térre, az író szobrához. Ilyenkor a hagyományok szerint megjelenik az ír nagykövet is, csapra vernek pár guiness-hordót, a színpadon pedig ír zenék szólnak, a moziban ír filmek futnak. Most ez is más lesz, marad az internet, mint lehetőség. A virtuális világban a szervezők több meglepetéssel is készülnek, de részleteket nem árultak el.

A Vasi TIT Egyesület Savaria Urbanisztikai Nyári Egyeteme idén az 53. évfolyamát nyitná, de ez az eredeti, júliusi időpontban már nem lehetséges. A szervezők megpróbálják szeptemberre tolni a rendezvényt, de ez még képlékeny. Kár lenne a folyamat megszakadásáért, mivel már nincs az országban hasonló kort megért, nívós tudományos rendezvény. Itt a világháló lehetőségei nem igazán alkalmazhatók, mivel a várostervezők, az építészek, a települések polgármesterei, a városok főépítészei személyes találkozókon vitatják meg az időszerű városfejlesztési kérdéseket és a helyszínen vonják le következtetéseiket.   

Nem szombathelyi rendezvény, de sok itt élőt vonz a magyarföldi Fatemplom fesztivál Bajánsenye térségében. Idén elmarad. A szervezők még reménykednek abban, hogy a Sitkei rockfesztivál megrendezhető lesz augusztus végén. A Savaria Karnevál sorsa sem dőlt még el. 

Szólj hozzá!

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.

Magyar Klipszemle: Pogány Induló videója kapta a fődíjat

Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is.

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.