HIRDETÉS

Fotó: Vágvölgyi Bálint

A nap számadata: 45-ször mondták el a fideszesek a februári közgyűlésen, hogy bevándorláspárti

Farkas Bazsi
2019. március 19. kedd, 08:45
A szivárványkoalíciót csak nyolcszor, árulót pedig hétszer.

Február 28-án történelmi közgyűlést hívott össze Szombathelyen Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester. Az addig többségben lévő Fidesz ugyanis eltakitkázta magát és magára haragította az addig a többségüket biztosító Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármestert, aki így az Éljen Szombathellyel és a Jobbikkal átvette a többséget. Sok olyan napirendet is felvettek, amiket eddig a fideszes többség addig nem akart tárgyalni, így lett újra városi hetilap, átlátható vették a polgármester és alpolgármesterek programját, és rendezték a Médiacentrum helyzetét is.

 

De a nap egyik legfontosabb napirendje a költségvetés volt, amit 13. napirendi pontként tárgyaltak volna a képviselők, erre azonban nem került sor, mivel a fideszes képviselők addig húzták az időt, hogy kicsúsztak a működési szabályzatban limitált 12 órás keretből. Az ülést így be kellett rekeszteni. 

 

A Fidesznek még egy csodafegyver sült a kezében, ez pedig a retorika volt. Elveszített többségüket úgy próbálták ellensúlyozni, hogy a Nemény András (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) frakcióvezetőt és aztán a baloldali frakciót is bevándorláspártinak bélyegezték, Molnár Miklóst folyamatosan árulózták, az együttműködő ellenzéket pedig szivárvány koalícióként emlegették.

 

 Nézzük, mindezt hányszor tették meg a szombathely.hu-ra felkerült jegyzőkönyv szerint:

 

45 bevándorláspárti
8 szivárványkoalíció
7 áruló.
comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás