A nagy szombathelyi WC teszt

ugytudjuk.hu 2020-01-23 11:55:00
Vajon milyen állapotban vannak a fiatalok által kedvelt szórakozóhelyek mellékhelyiségei?

Télen nem sűrűn mozdul ki otthonról az ember és elég gyakran üti fel fejét az unalom. Éppen ezért egyik nap drága cimborámmal felkerekedtünk, hogy megnézzük milyenek is Szombathelyen a fiatalok által kedvelt szórakozóhelyek mellékhelyiségei. Ezek sorrendben a B Club, a Desperado Söröző, a Spricc Romkocsma és a Két Medve Söröző voltak. A teszt során a vécék megközelíthetősége, a mellékhelyiségek állapota és a szappan, valamint a kéztörlők és szárítók megléte, illetve hatékonysága volt a fő szempont. Direkt nem hétvégi időpontot választottunk, ugyanis hallottunk és tapasztaltunk is különféle dolgokat, amik szövegben és képileg is a jó ízlés határán kívül találhatóak.


 
Kezdésként a B Clubot kerestük fel, ahol egy frissítő kávéval készültünk fel a nem mindennapi túrára. Elvégre hány ember jár úgy különböző szórakozóhelyekre, hogy nem a kikapcsolódás, hanem az adott hely toalettjeinek kinézetét és tisztaságát teszteli? Itt még csak alibiből kellett pisilni, hiszen nem volt mi erre késztesse az ember szervezetét. A padlón már megfigyelhető volt drága férfitársaim ügyetlen vizelésének eredménye, a kiválasztott piszoáron is különféle foltok díszelegtek. 

A lefolyóhoz rakott kis műanyag izébe dobott rágóról pedig már nem is beszélek. Ennek ellenére bőségesen volt szappan, papír kéztörlő és elektromos kézszárító is. Megjelenésében az itteni toalett volt a legelegánsabb, a csaptelep és a csempe is prémium érzést keltett, de az ajtófélfa lehetett volna szebb is. Továbbá szintén itt van a legtöbb hely, hogy kisebb és nagyobb dolgainkat elintézzük, így plusz pontot érdemel. Ezért 3 WC papír gurigát érdemel a maximális 5-ből.


 
 
Majd miután felfrissültünk a kávétól, átbaktattunk a Deszpibe, hogy egy jó barna sörrel fojtsuk le a koffeint. Nem gondoltuk volna, hogy jó ötlet egy forró ital után egyszerre felhajtani egy jó Krusovice-t, de mégis kellemes érzés volt. Aztán mikor dolgozni kezdett a sör, mentem is a vécére, amit bár könnyen megtaláltam, de sosem felejtem el, hogy amikor először jártam itt, bizony kicsit keresgélnem kellett. 
 
A helyiségen a még fent lévő és a leszabott matricák rondítanak a megjelenésen és az elektromos kézszárítónál perceket kell várni, hogy megszáradjon a kezünk, de a piszoár itt is tiszta volt. Az viszont hátrány, hogy csak egyetlen WC csésze és piszoár található. Egy forgalmasabb estén könnyen előfordulhat, hogy a női vécék előtt megszokott sor a férfi mosdó előtt is kialakulhat. 2,5 WC papír gurigát adok a Deszpinek.
 
 

 
A Deszpiből szinte átugrottunk a Spriccbe, ahol egy barackos teát ittam meg és inkább kihagytam a sört, mert már ismerem magam annyira, hogy kábé 3 percenként pisilnem kell a túlzott 'malátalé' fogyasztásától. Mivel a fenti helyiség be volt zárva, ezért a pincébe mentem, ahol sejtelmes fénybe burkolta a falakat a világítás. Bár eddig mindenhol tiszta helyek fogadtak, mégis a Spricc mellékhelyisége volt a legszebb. 
 
Sehol egy kósza folt, minden tiszta és kulturált. A téglafalas megjelenés tökéletesen passzol a hely romkocsmás jellegéhez, egyedül a kéztörlőt hiányoltam. Könnyen lehet, hogy csak én voltam szerencsétlen és nekem nem indult be az elektromos kézszárító, de ezt egy apró hiányosságként könyveltem el. Azt viszont tudom, hogy az emeleten mindig van bőségesen kéztörlő, amiért meg is kapja a 4,5 WC papír gurigát. A sejtelmes megvilágításnak van egy amolyan misztikus bája, az, hogy ez valakinek tetszik vagy sem azt mindenki döntse el maga. Nekem nagyon tetszett plusz a retró megjelenés is dobott rajta. Semmi cicoma, csak letisztult színek a csempén.


Végül pedig betértünk a Maciba, amit talán a legtöbb helyi és nem helyi vendég is ismer Szombathelyen. Itt nem mertem kísérletezni még egy sörrel, ezért egy jó kis rosét kértem ki. Az úgysem hajtja meg az embert, ráadásul még finom is. A férfi vizelde meglepően jó állapotban volt. Sőt! Az esti mulatozások során tapasztalható álló vizeletnek hűlt helyét sem láthattuk és minden csillogott. Bár a Spricchez hasonlóan ide is három ember fér be, kicsit érdekes az WC ajtó megoldása, mivel figyelni kell ha elvégezted a dolgodat. 
 
Ugyanis a bent trónoló társad könnyen neked nyithatja az ajtót, így adva egy plusz löketet a szesz okozta bódulat mellé. Az hagyján, hogy az előző helyeken a kéztörlő alkalmatosság nem működött jól, vagy éppenséggel nem volt kihelyezve, de itt konkrétan nem volt szappan. Ami azért valljuk be akár barátokkal vagy barátnővel érkezel a Maciba, nem valami gusztusos. Megjelenésében ez a hely tetszett a legjobban, pontosan ezért a Maci 4 WC papír gurigát kap.


 

Szólj hozzá!

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.