A Mi Hazánk Mozgalom színeiben tér vissza a politikába Szombathely egykori alpolgármestere, Marton Zsolt?

Farkas Bazsi 2019-05-28 20:18:00
Marton 2014-ben szállt ki a közéletből.

2014-ben egy Facebook-bejegyzésben jelentette be Marton Zsolt a Fidesz-KDNP akkori alpolgármestere, hogy kiszáll a politikából. Ez azért is okozott akkor meglepetést, mivel Marton a párt helyi erős emberének számított. 

Az egykori alpolgármester karakánságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy engem, aki akkor még a nyugat.hu és a Nyugat Rádió újságírója volt, egyszer még egy nyilvános sajtótájékoztatóról is kiküldött. Mondván, a nyugatot senki sem hívta, addig pedig el nem kezdi a tájékoztatót, amíg én a teremben vagyok. Nem akartam kiszúrni a kollégákkal, inkább kisétáltam. Maga a kiküldés/kizárás/kitiltás pedig végül nagyobb hír lett, mint maga tájékoztató témája. 

Marton visszavonulása után volt rádiós műsorvezető, szakács Izlandon és nyitott pasta-bárt Szombathelyen. Azóta egyszer-kétszer nyilvánul meg vitriolos stílusában a Facebookon, hogy kommentálja egy-egy posztban a helyi vagy országos közéleti eseményeket.

A hétvégi EP-választáson aztán azzal tűnt ki, hogy a Mi Hazánk Mozgalom listájára való voksolásra biztatott a közösségi portálon.

Zsolt Marton

Zsolt Marton added a new photo.

Marton politikai karrierjét az MDF-ben kezdte, aztán Hende Csaba országgyűlési képviselővel közösen váltottak a Fideszre. Úgy látszik, most a Mi Hazánk Mozgalommal találta meg ideológiai számításait.

Toroczkai Szombathelyen: A bajszos ember meghalt

A Mi Hazánk Mozgalom Szombathelyen tartott fórumot. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Hunnia egykori alapítója, a Jobbikból az elnöki tisztújítást elbukva követően kilépett Toroczkai László Dúró Dórával és több, a Jobbik eredeti, radikális szárnyához tartozó ex-párttagokkal alapította tavaly nyáron a Mi Hazánk Mozgalmat.

Úgy értesültünk több forrásból is, hogy Marton szavazatszámláló biztos volt, akit a Mi Hazánk Mozgalom delegált. 

Megkerestem magát az érintettet, mivel arra voltam kíváncsi, indul-e Marton az őszi önkormányzati választásokon. Marton szűkszavúan annyit mondott:

Nem politizálok aktívan, csak annyira, mint a többi választópolgár.

Csak, hogy mindenki tisztában legyen a választások menetével. A képviselőjelöltek úgy lesznek, hogy a választópolgárok összegyűjtik az ehhez szükséges kellő számú aláírást maguknak. Eddig a pontig tehát mindenki ugyanolyan választópolgár, mint mindenki más.

A vasárnapi EP-választáson a Mi Hazánk Mozgalom 2,01 százalékot kapott Szombathelyen, ami 628 szavazatot jelentett. 

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.