A meteorológia bemutatja a hétvégi időjárás főszereplőjét

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 20. péntek, 05:56
Az eső vagy a napsütés nyer?

Pénteken országszerte napos időre ébredhetünk, de napközben a keleti, északkeleti és az északi tájakon több felhő lehet az égen, erősen felhős körzetekkel is találkozhatunk, de említésre méltó csapadék nem valószínű. Az északi-északnyugati szél csak északkeleten élénkülhet meg, máshol gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken talajmenti fagy, gyenge fagy előfordulhat, viszont délutánra 16 és 20 fok közé melegedhet a levegő.

 

Szombaton kezdetben még keleten, északkeleten lehetnek felhők az égen, máshol viszont napos, derült idő várható, majd napközben már országszerte a napsütésé lesz a főszerep, felhők alig lesznek az égen.

 

Csapadék sehol sem várható. A délies szél az Alpokalján megélénkülhet. Hajnalban ismét hideg lesz, általában 0 és 6 fok közötti minimumokra számíthatunk, de a fagyzugos helyeken talajmenti fagy, gyenge fagy még ezen a reggelen is előfordulhat. Napközben gyorsan melegszik majd a levegő, a legmelegebb órákban 17 és 22 fok közötti maximumokra számíthatunk.

 

Nyert a napsütés, most övé lesz a főszerep hétvégén!

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás