Fotó: Balázsy Péter Facebook-oldal

A megyei jegyző tisztában van vele, hogy balesetveszélyes a séi kerékpárút, mégis széles vigyorral avatta fel azt

Farkas Bazsi
2019. augusztus 11. vasárnap, 11:09
Erre volt forrás - nyugtázta a dolgot. 

Bár már tavaly ősszel elkészült, mégis csak tegnap volt meg a szalagvágás Sében, a kerékpárúton. Az utat, a mellette lévő tábla állítása szerint, 153 millió forintból építették meg és az EU támogatta. 

 

Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselőt várták avatni, de végül nem ő, hanem a megyei jegyző ment szalagot vágni. A jegyzőnek nem volt szerencséje, ugyanis belefutott Szendrő-Németh Tamásba, abba a civil aktivistába, aki a Sé melletti rét beépítése ellen már jó ideje kampányol. Szendrő azzal kapcsolatban faggatta a jegyzőt, aki egyben a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltje is, hogy miért nem végzi a munkáját és válaszol arra a levélre, amit Szendrő küldött neki a réttel kapcsolatban. 

 

 

A jegyző elsőként azzal próbált meg védekezni, hogy ő nem közszereplő (egyébként az), aztán az következett, hogy ő avatni jött és nem a réttel foglalkozni. De ha már az avatást felhozta Szendrő azt is megkérdezte tőle, hogy miért avatnak fel egy olyan kerékpárutat, ami balesetveszélyes. 

 

Októberben a 112press.hu írt róla, hogy súlyosan megsérült az a biciklis, aki beleesett az út melletti beton árokba. Többeknek is az a véleménye, hogy az árkot be kellene fedni azért, hogy több ilyen baleset ne történhessen meg. Ezt egyébként a jegyző is elismerte, de hozzátette, hogy most ennyire volt forrás, bízik benne, hogy a jövőben több forrás is lesz, így pedig majd be lehet fejezni a megkezdett munkát. 

 

Sében egyébként kétféle megoldás született a kerékpárút kialakítására. A Szombathelytől a falu irányába haladó oldalon egy a közúttól külön sávot kaptak a biciklisek. A másik oldalon pedig csak simán felfestették a főútra a sávot.

 

Az avatni jött jegyző meglepődött azon, hogy egy állampolgár olyat kérdez tőle, ami számára kellemetlen és olyat kér tőle, ami már kiesik a komfortzónájából (a volt rét meglátogatása), így Szendrő végül maga ment ki, hogy megmutassa a területet. 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás