Fotó: Fővárosi Blog Facebook-oldala

A MÁV máris elesett

ugytudjuk.hu
2019. december 2. hétfő, 12:37
Nem kis stresszt úszott eddig meg Szombathely, máshol már a több órás késés sem ritka

A Budapest–Pécel közötti vonalszakaszon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő, váltóállítási nehézségek miatt. A közúton Pécel és Isaszeg, Gödöllő és Máriabesnyő települések között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat. Az M3 autópályán, és a 3-as számú főúton az időjárás miatt a pótlóbuszok, köztük a Budapest-Hatvan közötti InterCity pótlóbuszok menetideje jelentősen megnőtt.

 

A Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony, illetve a Budapest-Szeged vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodik meg a vonatok menetideje. A Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt. Időjárási ok miatt a Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, illetve a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. 10:46-tól Szolnok és a Nyugati pályaudvar között valamennyi vonaton felhasználhatók a Budapest-Nyugati-Szolnok, vagy ennek részviszonylatára érvényes menetjegyek (feláras vonatokon felár megváltása nélkül is). A feláras vonaton a pótjegy nélkül utazók a szabadon maradt ülőhelyeket foglalhatják el.

 

A fóti állomáson akadozik a vonatok fogadása és indítása. A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon 160-180 perces a késés a délelőtti órákban.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon 30-40 perces késések vannak.

 

A budapesti és környéki állomásokon a vasúttársaság hókészenlétet rendelt el, biztosítják a megfelelő létszámot a váltók és a peronok tisztításához.

 

Az ország más vonalain nagyobb késések nincsenek.

 

Egy kis időre a MÁV jegyvásárló applikációja sem volt elérhető - ezt időközben megjavították a szakemberek.

 

A régiónkban a GYSEV tájékoztatása szerint a vonatközlekedésben nincsen fennakadás.

 

Forrás: MÁVinform

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás