Fotó: MÁV

A mai naptól már Szombathelyről is lehet utazni Jenbacher típusú motorvonattal

VPP
2019. június 14. péntek, 12:21
A MÁV újította fel és üzemelteti a két járművet. 

Két felújított Jenbacher típusú motorvonat közlekedik péntektől a Győr-Veszprém és a Győr-Celldömölk-Szombathely vasútvonalakon, a fejlesztéstől a bakonyi vonatközlekedés minőségének javulását, ezáltal növekvő utasforgalmat remél a MÁV - mondta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken a győri vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón.  Az eseményen jelképesen elindították az egyik felújított járművet. 

 

Homolya Róbert hangsúlyozta, hogy a két motorvonat a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. tulajdonában van, de egy üzemeltetési szerződéssel a MÁV felújította és üzemelteti a két járművet. 


Beszélt arról is, hogy az elmúlt évtizedekben közlekedési, mobilitási forradalom zajlott le a világban, Magyarországon azonban ennek a vesztese a vasút lett, mert az utasok száma az elmúlt húsz-harminc évben a felére csökkent. 

 

A felújított, 120 km/órás sebességre képes, két 49 méter hosszú kocsiból álló szerelvényben, kocsinként 72 ülőhelyen foglalhatnak helyet az utasok. A járművek teljes körű karbantartását a GYSEV végzi.
    

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás