A Love Island akkora egókat hoz a nappalidba, hogy örülsz, ha beférnek a tévédbe

KL 2019-09-02 09:09:00
Az RTL Klub reality-je ennek ellenére eddig nem tudott túl sok újat mutatni.

Az őszi idényből sem maradhat ki a jól megszokott napsütéses vidéken játszódó reality a kereskedelmi csatornák kínálatából – ezúttal az RTL Klub vett a palettára egy társkeresős valóságshow-t – és nem véletlenül. Az ilyen formátumú műsorokból a magyar nézők is láttak eleget, volt már itt a Nagy Ő-n át, az Éden Hotelen keresztül minden. A csatorna tehát biztosra játszik, a nézettség nagy valószínűséggel jönni fog – hogy ez a nézők vagy a média hibája e, annak eldöntését inkább az olvasókra bíznám. 


Adott tehát egy társkeresős műsor, amit az angolok zabáltak – ebből már sejteni lehet, hogy prosztó lesz. Az egészet Lali vezeti az Éjjel-nappal Budapestből - aminél skizofrénebb sorozatot egyébként elképzelni sem tudok -, és bár lehet, hogy később jól fog boldogulni, most még nem volt túl sok esélye arra, hogy megmutassa tehetségét. 


Ellentétben a szereplőkkel, akiket egy pózolgatós montázzsal összevágott interjús blokkban mutattak be. Szorgalmasan el is kezdtem jegyzetelni őket, de mikor Nia - aki dj-ként dolgozik - E/3-ban kezdett el beszélni magáról, majd közölte, hogy hangulatingadozásai vannak, ami neki nem gond, csak „szegény csóri” férfiaknak… Akkor úgy éreztem, ennél erősebb mondanivalót felesleges keresnem a műsorban – kár, hogy Nia az első bemutatott lány volt. 


És hogy mi volt az érdekes? Hogy az összes többi lány is ugyanolyan volt. És a fiúk is. Leginkább abban hasonlítottak, hogy mindegyiküknek végtelen nagy önbizalma és arca van, de ez is kell egy ilyen műsorba. Én eddig nem teljesen értettem, miért magyarázza mindenki, hogy nem találnak maguknak normális nőt és/vagy férfit, de ha a szórakozóhelyek többségén tényleg ilyen emberek fordulnak meg, akkor már minden tiszta. 


De mitől működnek az ilyen valóságshow-k? Hát pont ettől a prosztóságtól – legalábbis ez derül ki egy Ohio State University-n készült tanulmányból. Steven Reiss és James Wiltz pontosan 15 évvel ezelőtt írták le azt, hogy az embereket ilyenkor az motiválja, hogy feljebbvalónak érezheti magát a dobozban bohóckodó szereplőhöz képest. És nekik miért éri meg mégis ez? Tegyük a szívünkre a kezünket: önök szerint van olyan, aki nem fog a műsor után influencerként tevékenykedni és pár posztért százezreket zsebre tenni? Naugye. 


Ja, és hogy miről szólt a műsor? A szereplők ittak, csajoztak/pasiztak, balhéztak is talán – tehát pont ugyanarról, mint Viasat 3-on már sikerrel futott Édes Hotel. Számomra épp ezért egy idő után unalomba fulladt. De legalább van egy újabb dolog, amiről olyan cikkeket lehet majd írni, amik alá a nézők bekommentelhetik, hogy „nincs is tévém, azon is csak spektrum megy”.


 

Szólj hozzá!

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.