Imádták A Pásztor című szombathelyi filmet a Los Angeles Film Awardson

VPP 2019-10-03 08:34:00
A szombathelyi filmesek alkotása a rengeteg nemzetközi díj mellett most a legjobb független film díját zsebelte be.

Az Illés László által rendezett II. világháborús filmben - amelyet Tóth Gergely fényképezett - a Weöres Sándor Színház társulatából Jordán Tamás, Horváth Ákos, Endrődy Krisztián is szerepelnek, így minden tekintetben vérbeli szombathelyi alkotásról beszélhetünk.

A dráma története az Őrségben játszódik. Főszereplője, a helyi pásztor, akinek elhunyt a felesége, majd egyetlen lányával is végeznek a náci katonák. A trauma után a pásztor úgy dönt, hogy annyi zsidó életét fogja megmenteni, amennyit csak tud. Egy nap, mikor kihajtja a nyájat, észreveszi, hogy a nácik deportálás elől menekülő zsidó rabokat üldöznek. A gyilkolászást csak egy lány éli túl. Az idős pásztor úgy dönt, védelme alá veszi és megmenti a lányt, akinek múltjáról egyre többet tudunk meg, ahogy halad a cselekmény.

THE SHEPHERD Trailer #2 (2019) | Intergalactic Productions [4K]

We would like to ask for your continued support so that we can submit the movie to more festivals: http://www.igg.me/at/theshepherdfilm IMDB: https://www.imdb.com/title/tt9202076/ Follow the movie on Facebook: http://www.facebook.com/theshepherdmovie

A film már eddig is több díjat zsebelt be a nemzetközi filmfesztiválokon, de most újabb óriási sikert értek el. A 2019 szeptemberi Los Angeles Film Awards (LAFA) díjkiosztóján ugyanis A Pásztor a legjobb független film díját zsebelte be, emellett pedig Illés László rendező és film zenéje elnyerte a zsűri különdíját.

A magyarországi bemutató kapcsán már tűkön ülünk, de sajnos egyelőre semmi hír nincs róla, mikor tervezik a hazai közönség elé tárni az alkotást. Egy biztos, hatalmas büszkeség ez a film készítőinek, színészeinek, az országunknak és Szombathelynek egyaránt. 

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.