HIRDETÉS

A körmendi nevelésű Golomán Györggyel szerződést bontott japán kosárcsapata

Vágvölgyi Bálint
2019. december 6. péntek, 20:20
Rosszul szerepel a Yokohama eddig a szezonban.

Közös megegyezéssel szerződést bontott a japán élvonalbeli Yokohama B-Corsairs és a magyar válogatott Golomán György - írja a BB1.hu. A csapat gyengén kezdte a szezont, jelenleg 5 győzelem mellett 10 vereséggel áll.

 

A klub Facebook oldala tette ki a közleményt, melyben Golomán is megszólalt (a játékos 11 mérkőzésen 14.5 pontot, 7.4 lepattanót, 1.5 gólpasszt, 1.4 blokkot és 1.3 szerzett labdát átlagolt, közel 30 perc alatt):

 

"Köszönök mindent, amit a Yokohama tett értem, a legjobbakat kívánom nekik a továbbiakban."

 

A klub igazgatója, Tetsuya Ueda pedig így indokolta a döntését:

 

A tavalyi gyenge eredmények után aktívak voltunk a piacon és egy ígéretes magasembert igazoltunk a nyáron. Golomán egy olyan közegbe csatlakozott Japánban, amelyhez nem volt hozzászokva. Nagyszerű játékos, aki mindig keményen dolgozott a feltételek ellenére is. A jelenlegi eredmények alapján azonban annak érdekében, hogy kilábaljunk ebből a hullámvölgyből változtatásokra volt szükség és olyan játékosokra, akik frissítést hoznak és jobban beleillenek a koncepcióba. Az edzőkkel való találkozás után döntöttem így. Nagyon sajnálom, hogy meg kellett tőle válnunk a szezon közepén, de hálás vagyok Golománnak, azért, amit a csapatért tett és a legjobbakat kívánom neki a továbbiakban.

 

A Facebook poszt alatt egyébként több szurkoló is nemtetszését fejezte ki a döntéssel kapcsolatban.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás