A kormány propagandája szerint egy postafiókban is lehet lakni

ugytudjuk.hu 2020-07-10 16:49:00

Forrás: Media1

Szombathelyen próbálkoztak be ezzel az állítással Hadházy Ákos kitelepülésénél. A független sajtó munkatársainak lejáratása lehet a HírTV célja.

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon - írja a Media1.

A Fidesz-közeli médiaholdinghoz, a tavalyi évben a legtöbb sajtópert elvesztő origo.hu-t is működtető Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Mediaworks) tartozó HírTV tegnap adásba engedett és az interneten is közzétett egy „oknyomozó” riportot arról, hogy a csatorna szerint Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselő a csatorna szerint törvénytelenül kéri meg a lakosságot arra, hogy a nemzeti konzultáció néven emlegetett íveket ne a kormány részére küldjék vissza, hanem postázzák el azokat egy általa megjelölt postacímre.  A riportot szinte azon nyomban leközölte egy mésik propagandatermék, az Origo is.

Az összeállításban azt állítják az "újságírók", hogy Hadházy Ákos egy olyan címre várja a konzultációs íveket, ahová a 24.hu nevű független online lap egyik újságírója is be van jelentve. 

A riport azon alapszik, hogy a nézőnek kevés lehetősége van az elhangzottak ellenőrzésére.  Hadházy Ákos ugyanis a riportban is látható képernyőkép szerint valójában a 1401 Bp. Pf. 152 címre várja a konzultációs íveket. Márpedig ez a cím a budapesti 71-es számú, Lövölde téri postahivatalhoz tartozik, és mint a címben látszik is, valójában egy postafiókról van szó, ahová a hatályos jogszabályok alapján nem is jelentkezhet be valaki lakcímért.

A HírTV riportjából az nem derül ki, hogy a riportot készítő HírTV-s munkatárs hogyan képzeli, hogy az újságíró magában a postahivatalban élne, illetve hogyan jelenthetne be magának egy postafiókcímet lakhelyeként, amikor ilyen címet az Okmányiroda nem jegyezhet be.

A kamera mindenesetre megmutatta a 24.hu újságírójának helyet biztosító társasház bejáratát, vagyis láthatóan a stáb kivonult a helyszínre, sőt jól kivehetően megmutatták az újságíró egyébként személyes adatot képező lakcímét, de azt már elkerüli a kamera, hogy az is látszódjon, hogy az amúgy többszintes, nagyjából 100 család otthonául szolgáló társasház aljában található a 71-es posta.

A Media1 szerint így mindössze annyi igaz, hogy a konzultációs íveket egy olyan postahivatalba várja Hadházy képviselő, amelynek épületében több tucatnyi más család mellett a 24.hu újságírója is lakik, de nem arról van szó, hogy konkrétan az újságíró lakásába várnák az íveket, ahogyan a HírTV állította.

A NER (Nemzeti Együttműködés Rendszer) tulajdonában lévő gigamédia a mostani, a 24.hu újságíróját támadó riporttal úgy tűnik, új szintre emeli a független médiavállalatok ellen indított háborúját, és az újságírókat már a magánlakásukon kezdte el felkeresni.

Szólj hozzá!

Vas megyére is kiadták a másodfokú riasztást

Zivatarveszély miatt több dunántúli járásra másodfokú riasztást adott ki csütörtökön kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban kárt okozó széllel, villámlással, jégesővel kísért heves zivatarok várhatók.

Megcélozta a Földet egy Mars méretű napfolt

Mert 2020 nem tartogatott elég izgalmat.

Elkezdte a nyári felkészülést az Egis Körmend

Sok új és régi-új arc is feltűnt az edzésen.

Trump törvényt akar változtatni, hogy minél nagyobb nyomású tusfejjel tudjon hajat mosni

Mindeközben az USA nyugati részén jelenleg is szárazság van.

Ismét jön az eső

Felhőszakadás miatt az egész Dunántúlra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A Facebook betiltotta a blackface-t

A techóriás nem engedi, hogy a fehér bőrű felhasználók olyan képet osszanak meg magukról, amin feketére van festve az arcuk.

Gazdálkodj a vízzel - Szemléletformáló akció

Szombaton indul a rendezvénysorozat.

Két autó ütközött Szombathelyen

A baleset helyszínén a Rákóczi Ferenc utcát lezárták, a Légszeszgyár utcán félpályán halad a forgalom.

Szombathelyen is magas a levegő ózontartalma

Összesen 17 településen kifogásolt a levegő minősége.

Győrben olcsóbb a lakást megvenni, mint kibérelni

Aki az önrészt elő tudja teremteni, jobban jár a lakásvásárlással, mintha albérletezne.

Kigyulladt egy teherautó Sárváron

A Tölgyfa utcában a város hivatásos tűzoltói oltják a lángokat.

Az SZKKA edzője a vereség ellenére is elégedett a csapattal

Marosán György szerint hasznos volt a Mosonmagyaróvár elleni edzőmeccs.

Még sosem zuhant akkorát Anglia gazdasága, mint a koronavírus-járvány alatt

Több mint húsz százalékos a visszaesés, a mérések óta nem volt ilyen alacsonyan az Egyesült Királyság.

Hamarosan jöhet az átlagsebesség-mérés Magyarországon

Az elv szerint ha egy adott útszakaszt egy bizonyos időn belül teszünk meg, jön a büntetés.

Új állatfajt fedeztek fel a világ legforróbb helyén

Évente durván 3 cm eső esik a 80 fokos térségben.

van még itt cikk a témában:

Szerdán Győrbe látogat Hadházy Ákos és Szél Bernadett

A Csónakos szobornál lehet majd beszélgetni a független országgyűlési képviselőkkel szerda délután Győrben.

Hadházy Ákos: Egyre többen gyűjtik be saját környezetükben a kormány „álkonzultációs” íveit

A kormánnyal ellentétben Hadházy a gyűjtés végén bárkinek megmutatja, mennyi konzultációs ívet szedtek össze.