A kormány propagandája szerint egy postafiókban is lehet lakni

ugytudjuk.hu 2020-07-10 16:49:00
Szombathelyen próbálkoztak be ezzel az állítással Hadházy Ákos kitelepülésénél. A független sajtó munkatársainak lejáratása lehet a HírTV célja.

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon - írja a Media1.

A Fidesz-közeli médiaholdinghoz, a tavalyi évben a legtöbb sajtópert elvesztő origo.hu-t is működtető Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Mediaworks) tartozó HírTV tegnap adásba engedett és az interneten is közzétett egy „oknyomozó” riportot arról, hogy a csatorna szerint Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselő a csatorna szerint törvénytelenül kéri meg a lakosságot arra, hogy a nemzeti konzultáció néven emlegetett íveket ne a kormány részére küldjék vissza, hanem postázzák el azokat egy általa megjelölt postacímre.  A riportot szinte azon nyomban leközölte egy mésik propagandatermék, az Origo is.

Az összeállításban azt állítják az "újságírók", hogy Hadházy Ákos egy olyan címre várja a konzultációs íveket, ahová a 24.hu nevű független online lap egyik újságírója is be van jelentve. 

A riport azon alapszik, hogy a nézőnek kevés lehetősége van az elhangzottak ellenőrzésére.  Hadházy Ákos ugyanis a riportban is látható képernyőkép szerint valójában a 1401 Bp. Pf. 152 címre várja a konzultációs íveket. Márpedig ez a cím a budapesti 71-es számú, Lövölde téri postahivatalhoz tartozik, és mint a címben látszik is, valójában egy postafiókról van szó, ahová a hatályos jogszabályok alapján nem is jelentkezhet be valaki lakcímért.

A HírTV riportjából az nem derül ki, hogy a riportot készítő HírTV-s munkatárs hogyan képzeli, hogy az újságíró magában a postahivatalban élne, illetve hogyan jelenthetne be magának egy postafiókcímet lakhelyeként, amikor ilyen címet az Okmányiroda nem jegyezhet be.

A kamera mindenesetre megmutatta a 24.hu újságírójának helyet biztosító társasház bejáratát, vagyis láthatóan a stáb kivonult a helyszínre, sőt jól kivehetően megmutatták az újságíró egyébként személyes adatot képező lakcímét, de azt már elkerüli a kamera, hogy az is látszódjon, hogy az amúgy többszintes, nagyjából 100 család otthonául szolgáló társasház aljában található a 71-es posta.

A Media1 szerint így mindössze annyi igaz, hogy a konzultációs íveket egy olyan postahivatalba várja Hadházy képviselő, amelynek épületében több tucatnyi más család mellett a 24.hu újságírója is lakik, de nem arról van szó, hogy konkrétan az újságíró lakásába várnák az íveket, ahogyan a HírTV állította.

A NER (Nemzeti Együttműködés Rendszer) tulajdonában lévő gigamédia a mostani, a 24.hu újságíróját támadó riporttal úgy tűnik, új szintre emeli a független médiavállalatok ellen indított háborúját, és az újságírókat már a magánlakásukon kezdte el felkeresni.

Forrás: Media1

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.