HIRDETÉS

A klímavészhelyzetről tart beszélgetést Győrben az Ökopolisz Alapítvány

Pintér Bence
2020. január 14. kedd, 09:18
Csak retorikai fogás, vagy valódi cselekvésekben is testet ölthet, ha egy város klímavészhelyzetet hirdet? Pénteken Győrben kiderül!

Sorra-másra értesülünk arról, hogy az ember okozta klímaváltozás egyre erősebben érezhető hatásai, illetve a karbonsemlegesség elérése miatt egyre több önkormányzat, ország és intézmény hirdet klímavészhelyzetet Budapesttől az Európai Parlamenten át például az Egyesült Királyságig. A klímavészhelyzet kihirdetése Pollreisz Balázs győri ellenzéki polgármesterjelölt programjában is szerepel, így releváns a kérdés a városban is:

 

mit jelent pontosan az, ha valahol klímavészhelyzetet hirdetnek?

 

Erre a kérdésra ad majd választ első körben az Ökopolisz Alapítvány által szervezett, Nincs több időnk! – Kerekasztal a klímavészhelyzetről című beszélgetés Győrben, amit pénteken öt órától tartanak majd a Rába Hotelben.

 

„Retorikai fogás, vagy valódi cselekvésekben is testet ölthet, ha egy város klímavészhelyzetet hirdet? A jármű- és energiaipar regionális fellegváraként ismert Győr milyen speciális kihívásokkal szembesülhet a klímaváltozás következményeiből, és lehetséges kivédése során? Nyer vagy veszít a város, és lehetséges-e ilyen mérleget vonni?” – részletezik a témákat az esemény leírásában.

 

A beszélgetésen az ellenzéki pártok képviselői vesznek részt: Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke, (LMP), Kádár Barnabás, a Momentum innovációs tagozatának vezetője, Bárány Balázs, az MSZP klímakabinetjének vezetője, Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció szóvivője, Nunkovics Tibor, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke (Jobbik) és Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési frakcióvezető-helyettese.

 

A eseményen részt vesz Pollreisz Balázs ellenzéki polgármesterjelölt, aki a jelöltek közül egyedül vállalta, hogy megválasztása esetén azonnal bejelenti Győrben a klímavészhelyzetet, és csatlakozik azon városok szövetségéhez, akik ezt már megtették.
 

 

A péntek öt órakor keződőd beszélgetésre a belépés ingyenes, a beszélgetést Vasali Zoltán, az  IDEA Intézet politológusa moderálja. Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás