Darren McGrady, a férfi, aki 15 éven keresztül volt a brit királyi család séfje egy amerikai lapnak nyilatkozott II. Erzsébet étrendjéről. McGrady azt mondja, hogy azokban az években, amikor ő sürgölődött a konyhán, sosem készítettek a királynőnek pizzát, amiből kiderül, hogy azért a királynők élete sem fenékig tejfel.
Habár II. Erzsébet sosem nyúlt pizzához, az unokái már annál inkább McGrady ugyanis rendszeresen sütött pizzát Diana hercegnőnek, és két fiának, Vilmos és Harry hercegnek. A két trónörökösnek annyira bejött McGrady változata, hogy a séf ki is adta a receptet, amit Vilmos hercegnek szokott elkészíteni. Vilmos ugyanis él-hal az indiai kajákért, McGrady ezért kikísérletezett egy csirke tikka masalás feltétet, ami hatalmas sikernek bizonyult a királyi család körében.
II. Erzsébetnek is megvolt a maga módja arra, hogy tudassa a séffel, hogy mi jött be neki, és mi nem. A királynő kifejezetten erre a célra tartott egy kis füzetet az asztalán, amibe beleírta, hogy mely fogások nem ízlettek neki. McGready szerint a királynő nem túl szószátyár, egy-egy étel mellé csak annyit szokott írni, hogy többet ilyet nem akar enni.
Azért McGrady-nek le tudta venni az uralkodót a lábáról, ha vadhússal, vagy étcsokoládéval készült ételeket tett az asztalra. II. Erzsébet a vadhúsok közül is kiválogatja a számára legfinomabbakat, az őzhúst Skóciából, szarvashúst pedig Norfolkból szállítják be neki.
McGrady egy ideje már visszavonult a királyi családtól, most éppen Texasban dolgozik. A séf több könyvet is írt arról, hogy milyen volt a Buckingham-palotában főzni, egészen Diana hercegnő haláláig dolgozott a királyi családdal. McGrady azt mondja, Dianával Párizsba utazott a baleset idején, sőt, azt a vacsorát is ő készítette el neki, amit már nem tudott elfogyasztani az egykori hercegnő.
Forrás: The Independent