A Kansas City Chiefs nyerte az 54. Super Bowlt

Nagy Donát 2020-02-03 06:28:00
50 év után értek ismét a csúcsra.

A Miamiban rendezett összecsapáson az Amerikai Főcsoport (AFC) bajnoka 31-20-ra győzte le a Nemzeti Főcsoport (NFC) legjobbját, a San Francisco 49ers együttesét - írja az MTI.

A Kansas City története második bajnoki címét szerezte, 1970 után, azaz ötven év elteltével ért újra a csúcsra.



Az első pontokat a San Francisco tette fel a táblára egy mezőnygól formájában (0-3). A Kansas City azonnal válaszolt, egy hatperces támadássorozat végén - amelyben egy sikeres negyedik kísérlet is volt - az irányító Patrick Mahomes futott be a végzónába (7-3).

A második negyed egy 49ers labdavesztéssel kezdődött, Jimmy Garoppolo nehéz helyzetben rossz döntést hozott, a passzát pedig Bashaud Breeland szerezte meg a félpályánál. A kaliforniaiak védelmének sikerült minimalizálnia a hibát, Harrison Butker mezőnygóljával növelte három ponttal előnyét a Chiefs (10-3). Ezt követően feltámadt a 49ers támadójátéka, első sorban kiváló futásokkal jutott el ellenfele térfelének végéhez, ahol Garoppolo passzolt touchdownt érően Kyle Juszczyknek (10-10).

A nagyszünetben Jennifer Lopez és Shakira szórakoztatta a közönséget.

A második félidő első támadását a 49ers vezethette és Robbie Gould második mezőnygóljával átvette a vezetést, majd Fred Warner halászta le Mahomes passzát a félpályánál - ez volt a fiatal irányító első eladott labdája a rájátszásban. A San Francisco gyorsan büntetett: Garoppolo remek passzai után végül a futó Raheem Morstert fejezte be touchdownnal a támadást (10-20).

A negyedik negyed elején újra jöhetett a Chiefs, de Mahomes passza felpattant és a labda újra egy 49ers védő kezében landolt, ugyanakkor az ellentámadásból nem születtek pontok. A következő támadásból már szépített a Chiefs, Mahomes Travis Kelce-nek adott átadásával zárkózott fel három pontra a gárda (17-20). A Chiefs védelme gyorsan leparancsolta a pályáról a rivális támadói, Mahomes pedig egy remek sorozatot vezetve Damien Willliamsnek adott hatpontos átadást.

Mivel az extra pont sikeres volt (24-20), ezért a 49ersnek mindenképpen touchdownra volt szüksége a hátralevő kevesebb, mint három percben. A 49ers támadása másfél perccel a vége előtt elhalt, majd jött újra Willams, aki egy 38 yardos futott touchdwonnal eldöntötte az összecsapást (31-20).

54. Super Bowl:

Kansas City Chiefs-San Francisco 49ers 31-20 (7-3, 3-7, 0-10, 21-0)

Miami, 64 767 néző

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.