HIRDETÉS

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Parlamenti képviselő lesz Balassa Péter?

Farkas Bazsi
2019. június 13. csütörtök, 09:31
A jobbikos Kepli Lajos ugyanis visszaadja képviselői mandátumát.

A jobbikos Kepli Lajos visszaadja parlamenti képviselői mandátumát, mert az őszi önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként indul - tudósít az MTI.

 

Kepli Lajos csütörtökön a közösségi oldalán tett bejegyzésében azt írta: az októberi önkormányzati választásokon Balatonalmádi polgármesteri tisztségéért indul, és városvezetőként a pártpolitikai csatározásoktól független módon, kizárólag a település, valamint az ott élő emberek érdekeit szem előtt tartva szeretne dolgozni, ha a helyi lakosok bizalmat szavaznak neki. 

 

"Az első lépést ezen az úton most megteszem: június folyamán lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról" - közölte a politikus, aki kilencévnyi képviselőség után adja vissza mandátumát.

 

Kepli Lajos bejegyzésében megköszöni a Jobbiknak, a párt tagjainak és szavazóinak, hogy - mint írja - "közel egy évtizeden át parlamenti képviselőként a magyar emberekért dolgozhatott".

 

Kepli az országos listáról jutott be a Parlamentbe, ő volt a névsorban a 24. Ez azt jelenti, hogy nem kell új voksolást kiírni, egyszerűen a mandátumot betölti valaki más a listáról. A Jobbik frakciójában helyet foglaló Rig Lajos volt az utolsó, aki a kompenzációs listáról kerül be az országgyűlésben utána a lista 28. helyzetteje Magvasi Adrián, a 29. helyen pedig Balassa Péter neve állt. Így könnyen előfordulhat, hogy Kepli helyére most a szombathelyi politikus ül majd be.

 

Kerestük Balassát, egyelőre azonban nem értük el.

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás