A húrok közé csapott az Ndrew's Acoustic a csütörtöki Bájolón

Varga Mátyás 2020-02-22 15:36:00
Az alternatív zenei és az irodalmi vonulat után a rock zene is beköltözött a szombathelyi könyvtárba.

Az Ndrew’s Acoustic, vagyis Czirók András (Ciri) és Hargitai András (Hargi) volt a csütörtöki Bájoló vendége, a szombathelyi könyvtárban. Ciri már az elején elmondta, hogy ő mindig is szeretett a középpontban lenni, ezért is kezdett el zenélni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a csajozási lehetőséget is meglátta a gitározásban, és úgy gondolta hogy tesz vele egy próbát. Az elején ugyan még kicsit nehezebben ment neki, de saját bevallása szerint a lányok ezt is imádták. 

Majd később észrevette, hogy a ‘nagyok’ már elektromos gitárral nyomják, ezért ő is váltott és beszerzett egy ilyen hangszert. Körülbelül 11 éve belépett a hegyfalui Galeri zenekarba ritmusgitárosként és innentől már nem volt megállás. Harginak pedig az apukája zenélt így nála a zene iránti szerelemnek családi gyökerei vannak. Otthon volt egy akusztikus gitárjuk, ami nagyon megtetszett neki, ezért megkérte az édesapját, hogy mutassa meg neki az alapokat. Ezeket később begyakorolta, és ezután már magától jött minden.

Red Rockets: Sötét utakon (Hivatalos videoklip) dalszöveggel - 2019.

A Red Rockets zenekar Túl a horizonton című albumának második videoklipje. Az album meghallgatható, illetve letölthető az alábbi linkre kattintva: https://so...

1979 nyarán alakult meg az APEX együttes, ami 10 évig működött. Az együttes olyan népszerű volt, hogy az idén már kilencedik alkalommal rendezik meg az APEX Emlékkoncertet, amit Ciri szervez. Az idei bulit március 14-én tartják Hegyfalun. A srácok legsikeresebb zenekara a Red Rockets pár éve énekest keresett. Cirit egy zenész cimborája ajánlotta be a bandának, akik egy meghallgatást követően úgy döntöttek, hogy ő lesz számukra a tökéletes frontember. De ez már 5 és fél éve volt. Az banda akkori gitárosának, Kiss Mártonnak egyre kevesebb ideje volt a zenekarra, ezért Hargi is csatlakozott szólógitárosként.  

A rocker életben az volt számukra mindig is vonzó, hogy a nagy zenekarok turnékra járnak, ahol mindig hatalmas tapsot kapnak. Valamint a saját lemezüket dedikálják, de a tagoktól is kérnek aláírást. Mivel mindketten imádnak zenélni úgy gondolták, hogy tesznek ezzel egy próbát. Később a siker íze sem maradt el, az pedig csak plusz öröm számukra, hogy maradandót alkothatnak. Hiába imádják a metált és a rockot, mindkettejükben jelen van a lágyabb, dallamosabb vonal, amiktől teljesnek érzik magukat. Korábban az apexes próbák előtt és után is zenélgettek kicsit, amiből 2012-ben kinőtte magát az Ndrew’s Acoustic formáció. A 2014-es Átjáró Másként Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztiválon még egy különdíjat is megszereztek. 

Ndrew's Acoustic-Új világ

null

Az pedig, hogy miért ez a nevük roppant egyszerű. Mivel mindketten András a keresztnevük és akusztikus zenét játszanak, ezért erre a névre esett a választásuk. A dalszövegírás és a zeneszerzés terén is Hargi veszi ki a munka oroszlánrészét, mivel mindkettőért ő a felelős. Ciri saját bevallása szerint 30 éve alkotói válságban szenved, bár egy Red Rockets dalhoz az egyik verse-t ő írta. Van amikor gitározgat és egyszer csak megtetszik neki egy téma, azt felveszi hogy később ne tűnjön el a feledés homályába. Majd ezeket előveszi és erre írja a meg a szöveget. Gyakran előfordul, hogy kuka az a pár sor amit előző nap megírt, de volt olyan is, hogy fél óra alatt készen volt egy egész dalszöveggel. 


2019-ben jelent meg az első Red Rockets nagylemeze ami igazán ütősre sikerült. Ekkore érezték igazán azt, hogy beérett a sok munka gyümölcse. A 10 dal között találunk olyat, ami kicsit metálos hangzású, de vannak rajta punk és természetesen rock számok is. Az együttesnek bőven voltak emlékezetes koncertjeik, mivel a Kalapács és a Rómeó Vérzik zenekarral is turnéztak. Egy erdélyi turné során a hét minden napján felléptek. 

A terv az volt, hogy csak minden másnap fognak kirúgni a hámból, de ez a Kalapáccsal állításuk szerint lehetetlen küldetés volt. Jósziékkal nem sikerült. Minden koncert jól sikerült, amik után hajnalig szórakoztak, bár a reggeli kelés eléggé megviselte a zenekar tagjait. De eljuttak még többek között olyan legendás helyekre, mint a debreceni Roncsbár, vagy a Barba Negrába is eljutottak. Továbbá a Petőfi Rádiónál is készítettek velük interjút, valamint két dalukat is játsszák. Lassú és nehéz folyamat volt, de végre elindult a Red Rockets híre. Az volt a legnehezebb, hogy elérjék azt, hogy az együttes fenntartsa magát, de ezen sikerült  túljutniuk és minden évben egyre feljebb jutottak. 

Red Rockets - Hajt a vér (Official Music Video HD 2016)

Tagok: Czirók András - Ének Kinöhl Dávid - Gitár, Vokál Hargitai András - Gitár, Vokál Faragó Gábor - Bass, Vokál Kálmán Balázs - Dob Zene: Red Rockets Szöve...

A visszajelzések  alapján van fantázia az Ndrew’s Acousticban is, mert nagyon szeretik az emberek. Szeretnének is komolyabban foglalkozni ezzel a formációval, mert így nem kell megvárniuk egy fesztivált, vagy éppenséggel egy hétvégét, hanem hétköznap is fel tudnak lépni akár kávézókban is. Szeretnék komolyabban csinálni az Ndrew’s-szal. Zárásul megtudtuk, hogy a március 14-i APEX emlékkoncert után a Red Rockets-szel áprilisban találkozhatunk a Végállomás Klubban, valamint ősszel lesz egy kisebb turnéjuk, amiről pontos információkat csak a jövőben árulnak el.
 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.