A húrok közé csapott az Ndrew's Acoustic a csütörtöki Bájolón

Varga Mátyás 2020-02-22 15:36:00
Az alternatív zenei és az irodalmi vonulat után a rock zene is beköltözött a szombathelyi könyvtárba.

Az Ndrew’s Acoustic, vagyis Czirók András (Ciri) és Hargitai András (Hargi) volt a csütörtöki Bájoló vendége, a szombathelyi könyvtárban. Ciri már az elején elmondta, hogy ő mindig is szeretett a középpontban lenni, ezért is kezdett el zenélni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a csajozási lehetőséget is meglátta a gitározásban, és úgy gondolta hogy tesz vele egy próbát. Az elején ugyan még kicsit nehezebben ment neki, de saját bevallása szerint a lányok ezt is imádták. 

Majd később észrevette, hogy a ‘nagyok’ már elektromos gitárral nyomják, ezért ő is váltott és beszerzett egy ilyen hangszert. Körülbelül 11 éve belépett a hegyfalui Galeri zenekarba ritmusgitárosként és innentől már nem volt megállás. Harginak pedig az apukája zenélt így nála a zene iránti szerelemnek családi gyökerei vannak. Otthon volt egy akusztikus gitárjuk, ami nagyon megtetszett neki, ezért megkérte az édesapját, hogy mutassa meg neki az alapokat. Ezeket később begyakorolta, és ezután már magától jött minden.

Red Rockets: Sötét utakon (Hivatalos videoklip) dalszöveggel - 2019.

A Red Rockets zenekar Túl a horizonton című albumának második videoklipje. Az album meghallgatható, illetve letölthető az alábbi linkre kattintva: https://so...

1979 nyarán alakult meg az APEX együttes, ami 10 évig működött. Az együttes olyan népszerű volt, hogy az idén már kilencedik alkalommal rendezik meg az APEX Emlékkoncertet, amit Ciri szervez. Az idei bulit március 14-én tartják Hegyfalun. A srácok legsikeresebb zenekara a Red Rockets pár éve énekest keresett. Cirit egy zenész cimborája ajánlotta be a bandának, akik egy meghallgatást követően úgy döntöttek, hogy ő lesz számukra a tökéletes frontember. De ez már 5 és fél éve volt. Az banda akkori gitárosának, Kiss Mártonnak egyre kevesebb ideje volt a zenekarra, ezért Hargi is csatlakozott szólógitárosként.  

A rocker életben az volt számukra mindig is vonzó, hogy a nagy zenekarok turnékra járnak, ahol mindig hatalmas tapsot kapnak. Valamint a saját lemezüket dedikálják, de a tagoktól is kérnek aláírást. Mivel mindketten imádnak zenélni úgy gondolták, hogy tesznek ezzel egy próbát. Később a siker íze sem maradt el, az pedig csak plusz öröm számukra, hogy maradandót alkothatnak. Hiába imádják a metált és a rockot, mindkettejükben jelen van a lágyabb, dallamosabb vonal, amiktől teljesnek érzik magukat. Korábban az apexes próbák előtt és után is zenélgettek kicsit, amiből 2012-ben kinőtte magát az Ndrew’s Acoustic formáció. A 2014-es Átjáró Másként Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztiválon még egy különdíjat is megszereztek. 

Ndrew's Acoustic-Új világ

null

Az pedig, hogy miért ez a nevük roppant egyszerű. Mivel mindketten András a keresztnevük és akusztikus zenét játszanak, ezért erre a névre esett a választásuk. A dalszövegírás és a zeneszerzés terén is Hargi veszi ki a munka oroszlánrészét, mivel mindkettőért ő a felelős. Ciri saját bevallása szerint 30 éve alkotói válságban szenved, bár egy Red Rockets dalhoz az egyik verse-t ő írta. Van amikor gitározgat és egyszer csak megtetszik neki egy téma, azt felveszi hogy később ne tűnjön el a feledés homályába. Majd ezeket előveszi és erre írja a meg a szöveget. Gyakran előfordul, hogy kuka az a pár sor amit előző nap megírt, de volt olyan is, hogy fél óra alatt készen volt egy egész dalszöveggel. 


2019-ben jelent meg az első Red Rockets nagylemeze ami igazán ütősre sikerült. Ekkore érezték igazán azt, hogy beérett a sok munka gyümölcse. A 10 dal között találunk olyat, ami kicsit metálos hangzású, de vannak rajta punk és természetesen rock számok is. Az együttesnek bőven voltak emlékezetes koncertjeik, mivel a Kalapács és a Rómeó Vérzik zenekarral is turnéztak. Egy erdélyi turné során a hét minden napján felléptek. 

A terv az volt, hogy csak minden másnap fognak kirúgni a hámból, de ez a Kalapáccsal állításuk szerint lehetetlen küldetés volt. Jósziékkal nem sikerült. Minden koncert jól sikerült, amik után hajnalig szórakoztak, bár a reggeli kelés eléggé megviselte a zenekar tagjait. De eljuttak még többek között olyan legendás helyekre, mint a debreceni Roncsbár, vagy a Barba Negrába is eljutottak. Továbbá a Petőfi Rádiónál is készítettek velük interjút, valamint két dalukat is játsszák. Lassú és nehéz folyamat volt, de végre elindult a Red Rockets híre. Az volt a legnehezebb, hogy elérjék azt, hogy az együttes fenntartsa magát, de ezen sikerült  túljutniuk és minden évben egyre feljebb jutottak. 

Red Rockets - Hajt a vér (Official Music Video HD 2016)

Tagok: Czirók András - Ének Kinöhl Dávid - Gitár, Vokál Hargitai András - Gitár, Vokál Faragó Gábor - Bass, Vokál Kálmán Balázs - Dob Zene: Red Rockets Szöve...

A visszajelzések  alapján van fantázia az Ndrew’s Acousticban is, mert nagyon szeretik az emberek. Szeretnének is komolyabban foglalkozni ezzel a formációval, mert így nem kell megvárniuk egy fesztivált, vagy éppenséggel egy hétvégét, hanem hétköznap is fel tudnak lépni akár kávézókban is. Szeretnék komolyabban csinálni az Ndrew’s-szal. Zárásul megtudtuk, hogy a március 14-i APEX emlékkoncert után a Red Rockets-szel áprilisban találkozhatunk a Végállomás Klubban, valamint ősszel lesz egy kisebb turnéjuk, amiről pontos információkat csak a jövőben árulnak el.
 

Szólj hozzá!

Nem kamu: Jövőre tilos lesz az avarégetés az egész országban

Januártól sem avart, sem kerti hulladékot nem lehet majd elégetni sehol az országban.

Több mint tíz év után kerültek elő újabb bizonyítékok a világ egyik legfurcsább eltűnésével kapcsolatban

Az alig négy éves Madeleine McCann 2007-ben tűnt el, a rendőrök azóta próbálják megoldani az ügyet.

Újabb két MÁV IC+ kocsi áll forgalomba holnap a szombathelyi és zalaegerszegi vonalon

Hazai gyártásúak, és jó lenne, ha vigyáznánk is rájuk.

3 illegális bevándorlót fogtak a kapuvári rendőrök

Később a 17 éves embercsempészt is megtalálták a csornai rendőrök.

Győrben és Sárváron újra megalakultak a Jobbik helyi szervezetei

Azt írják, nagy az érdeklődés a párt felé.

Dzsudzsák Balázs nem kell a csapatának, szabadon igazolható lesz a nyáron

Sajtóhírek szerint az Al Ain már az utódját keresi.

161 km/h-val száguldozott egy sofőr Vas megyében, a 88-as főúton

Nem ő volt az egyetlen, akit a rendőrök megbírságoltak.

A koronavírusnak köszönheti hogy életben maradt az Omega szombathelyi billentyűse

Covid-19-et nem, de más súlyos problémát találtak Benkő Lászlónál.

A korábban vásárolt jegyek megtartására buzdít a szombathelyi AGORA

Már elérhetőek a korábban kihirdetett rendezvények új időpontjai.

Három győri és egy ferencvárosi a kézilabda álomcsapatban

A címvédő Győri Audi ETO KC három, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig egy játékossal képviselteti magát a női kézilabda Bajnokok Ligája mostani szezonjának álomcsapatában.

Idén nyáron nem zárnak be a szombathelyi óvodák és bölcsődék

Ezzel szeretné megkönnyíteni a szülők dolgát a városvezetés.

Nehéz elérni a győri kórházat, de már dolgoznak az ügyön

Hirtelen nagyon leterhelt lett a győri kórház telefonvonala a sok bejelentkező beteg miatt: dolgoznak a megoldáson.

Három krónikus beteg hunyt el, újabb koronavírus-fertőzötteket azonosítottak

3970 főre nőtt az összes azonosított fertőzött száma.

Személyautó és teherautó ütközött Győr és Vámosszabadi között

A személyautó sofőrje valószínűleg elaludhatott vezetés közben.

Trianonra emlékezve gyújtottak máglyát Győrben

Lobogott az Összetartozás Tüze csütörtök este.

Nem viselt maszkot a mexikói férfi, agyonverték a rendőrök

Halála miatt Mexikóban is tüntetők vonultak az utcára és csaptak össze a rendőrökkel.

van még itt cikk a témában:

Édes tej, keserű kenyér - itt a Trianon 100 emlékdal

Hatalmas dallamívek, megérintő szöveg, pátoszos hangulat, könnyek.

Napi pusztulat: Itt az Ámokfutók legújabb "dala"

És ezzel el egy egyidejűleg elindult az Ámokfutók Official youtube-csatorna is.

Magyar dalokra is táncolhatott volna az egész világ

A slágereinkek csupán egy baja volt: nem angolul íródtak.