A hőség és a zivatarok miatt is elsőfokú riasztást adtak ki Vas megyére

ugytudjuk.hu
2019. július 30. kedd, 06:06
A szeles és meleg nyári időt záporok fogják tarkítani, de úgy tűnik a hétvégére megjön a lehűlés is.

Ma hajnalban az OMSZ citromsárga riasztást adott ki az egész országra a hőség és a zivatarok miatt úgyszintén. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

 

A mai napon ugyanis a napsütés mellett a Dunántúlon és a középső tájakon kevesebb, az északkeleti megyékben pedig több gomolyfelhő képződik. Elsősorban ezeken e területeken fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar felhőszakadással kísérve, míg másutt csak helyenként lehet csapadék. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, az Alpokalján időnként megerősödik, zivatar környékén pedig viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű. 

 

 

 

Késő estére 20 és 25 fok közé hűl le a levegő. Éjszakára a gomolyfelhők nagy része összeesik, de helyenként maradhatnak felhősebb körzetek is. Elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat, erre nagyobb esély a keleti országrészben van. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek, A késő esti 20, 25 fokról hajnalra 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

 

 

Szerdán a sok napsütés mellett gomolyfelhők is lesznek az égen, sőt az Alföldön délutánra átmenetileg összefüggőbb felhőtakaró is kialakulhat. Keleten nagy eséllyel, a Dunántúlon kisebb valószínűséggel alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Az északnyugati szél olykor megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között alakul.

 

Csütörtökön a több órás napsütés mellett időszakosan erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Éjszaka is előfordulhat csapadék, de délután van nagyobb esély zápor, zivatar kialakulására. Az északnyugati szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

 

Péntekre erősen megnövekszik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Kiadós, akár országos csapadékra is lehet számítani. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 30 fok között alakul.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás