A hétvégétől kicsit biztonságosabb gyalogosnak lenni a szombathelyi Árkádiánál

ugytudjuk.hu
2019. december 2. hétfő, 18:25
Sárgán villogó jelzőfény hívja fel az autósok figyelmét a gyalogátkelőhelyre.

A reggeli és délutáni csúcsforgalomban pláne, de a nap minden szakaszában veszélyes az átkelés az Oladi Lakótelep és az Árkádia között. Többen a közeledő buszt látva kellő körültekintés nélkül is az úttestre lépnek, a kerékpárosok pedig előszeretettel maradnak fent a biciklin, ami szabálytalan. Utóbbira külön információs tábla is megtalálható a helyszínen.

 

Korábban már elhelyeztek a gyalogosok számára fizikai akadályt jelentő korlátot, illetve az autósoknak egy kerek 30-as tábla jelzi az itt megengedett maximális sebességet.

 

Az elmúlt hétvégén azonban újabb jelzéssel bővült a gyalogátkelőhely, ugyanis az autósok számára jól látható módon, mindkét irányban elhelyeztek sárgán villogó LED-eket.

 

A segédberendezés azok számára lehet igazán hasznos, akik nem járatosak a környéken, nem erre járnak minden nap, és az ő szemük "nincsen ráállva" itt a gyalogosok keresésére.

 

Ez persze nem mentesít senkit afelől, hogy az átkelés előtt az autóssal a szemkontaktust felvéve meggyőződjön arról, hogy megkapta a jogos elsőbbséget.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás