A héten végre melegebbre fordul az időjárás, vasárnap már 30 fok is lehet

Fehér Buda 2020-06-22 05:57:00
Ma délutánig még maradnak a felhők.

Melegszik az idő a héten, vasárnap helyenként 30 Celsius-fok is lehet. Ezzel együtt továbbra is többször várható zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet az MTI-hez juttattak el.

Hétfőn csak néhány órára süt ki a nap. A Dunántúl keleti részén és a Dunától keletre még több helyen várható zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharossá fokozódó szél kísérheti. Délutántól a Nyugat-Dunántúlon jelentősen csökken a felhőzet. A szél ismét nagy területen lesz erős, főként a Dunántúlon viharos széllökések is előfordulnak. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Kedden napos idő várható, de eleinte keleten egy-egy zápor még kialakulhat. A szél nagy területen erős, kisebb körzetekben viharos lesz. A minimumhőmérséklet 14-19, a maximumhőmérséklet 23-28 fok között valószínű.

Szerdán több órára kisüt a nap. Északon több helyen, délen elszórtan valószínű zápor, zivatar. A keleti, északkeleti tájak kivételével élénk vagy erős lesz a szél, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között várható.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett több helyen - a legnagyobb eséllyel nyugaton - alakul ki zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések is. A minimumhőmérséklet 11-16, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Pénteken és szombaton is sok lesz a napsütés, de több helyen alakul ki zápor, zivatar is. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, szombaton 13-18 fok között alakul. A nappali maximumok mindkét nap 23-29 fok között alakulnak.

Vasárnap többórás napsütésre lehet számítani. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. A leghidegebb órákban 14-19 fok lesz. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.